Wojtek Wawa
Tesla Model 3 LR RWD 2025
Ale wg elektrowozu, mamy szansę na cenę RWD poniżej w okolicy LR modelu 3, a w mercedesie są rabaty, choć pewnie nie na premierę.Chciałbym wierzyć, że Mercedes CLA będzie miał cenę dla ludu. Ale będąc realistą, jeśli cena podstawki będzie się zaczynała na poziomie TM3 LR, to będzie cud. A obstawiam, że będzie sporo wyższa. I tyle będzie, jeśli chodzi o zjedzenie TM3, bo podstawka TM3 zaczyna się od 185k. A CCC, nawet jeśli mówimy o EU a nie PL, realną konkurencją może byc VW (po urealnieniu cen) czy inny BYD.

Oto nowy Mercedes CLA with EQ Technology. Cena 50 000+ euro, dwie baterie, ładowanie do 320 kW, zasięg do 792 jedn. WLTP | SAMOCHODY ELEKTRYCZNE. Największy portal o autach elektrycznych w Polsce
Mercedes oficjalnie zaprezentował nowego Mercedesa CLA. Zgodnie z obowiązującą od niedawna nomenklaturą, elektryk nosi nazwę Mercedes CLA with EQ Technology, dostępny...

Mi po podjarce np. już znudziło się 5.2 s do 100 kmh, wolałbym miększe zawieszenie, a to już pisałem w lipcu po jazdach testowych. A celowo wziąłem najmniejsze felgi i RWD w highlandzie.
Skoro ID7 VW sprzedawał -100 k zł, to CLA Mercedes może sprzeda nawet taniej niż model 3 tesla. Tylko jeszcze nie dziś.
20% to jest standardowy rabat na mercedesy wynajmowane przez moją korpo dla managerów. Więc pewnie ludzie z ulicy dostają podobnie/niewiele mniej. Inna sprawa, że tam wyposażenie kosztuje dziesiątki tysięcy złotych, więc ma Mercedes z czego schodzić.
Teslę bardzo szanuję, że daje wszystko w podstawie.