KIA EV6: Uszkodzony moduł ICCU nie jest w stanie ładować akumulatora 12 V, który może się stopniowo rozładowywać podczas jazdy, co powoduje stopniowe

Ryba EV

Zadomawiam się
Niech magicy w Kia się wykażą. Odstawiam im na tydzień ze względu na wylot na urlop. Aku ma półtora roku więc chyba od gwarancji się nie wymigają.

Kierowca23

Posiadacz elektryka
U mnie również do samego końca jeździł jak gdyby nigdy nic. Żadnych ostrzeżeń, czy coś w tym stylu.
Aktualnie czekam na dostawę nowego modułu. Z informacji serwisu w okolicach końca miesiąca powinien dotrzeć do Europy, a przynajmniej tak mają w systemie.
Bardzo dobrze że tego typu problemy są dyskutowane na Forum.
Dzięki temu widać, czego można się spodziewać po danej marce / modelu, i co należy omijać szerokim łukiem.
Powodzenia i bezpiecznej jazdy!

viallos

Pionier e-mobilności
Moduł ICCU oraz bezpiecznik wymienione, auto odebrane. Czas oczekiwania - 1 miesiąc.
Ważna informacja dla tych co kupują Kia bo mają warsztat za rogiem i będzie szybko :).

a320neo

Zadomawiam się
Czy są osoby na forum, które jeżdżą rok lub dłużej i w ogóle nie miały problemu z ICCU? Ciekawy jestem ile samochodów jest dotknietych tym problemem. Jak się czyta fora, to ma się wrażenie, że dużo. Ale to pewnie dlatego, że jak ktoś zadowolony i nic się nie dzieje, to jeździ i się cieszy, a nie siedzi na forach :D
Jestem potencjalnie przed kupnem EV6, stąd bardzo mnie to interesuje.

barpit

Zadomawiam się
Ankieta od Ioniq Guy z pytaniem, czy miałeś problem z ICCU: 2191 uczestników, 8,7% tak, 91,3% nie...
Jak padnie, to tak jak w moim wypadku wymienią Ci na gwarancji i będziesz miał nowe:)

Ryba EV

Zadomawiam się
Nie demonizowałbym tego problemu - bywają poważniejsze, również w innych markach. W zasadzie to trochę losowe.
Kupić, jeździć, obserwować. Baterii nie przeładowywać i cieszyć się :)