Lidl, Kaufland, Biedronka...

vwir

Pionier e-mobilności
W sumie jest możliwy, bo w aplikacji wpisujesz kod karty ELO 0000 ****, numer ten wygląda na kolejny z rzędu, więc możliwy jest choćby czeski błąd lub zmieniona cyfra. Z tego co na szybko sprawdziłem, to nie da się w ten sposób dodać karty już dodanej do innego konta, jednak dałoby się aktywować w ten sposób kartę jeszcze nie dodaną do innego konta, zamiast swojej.
View attachment 24244
Numeracja kart taka że jedna z cyfr nie jest liczbą kontrolną byłaby ogromną głupotą. No ale nic, na razie czekam na kontakt ze strony elocity.

KrzysztofFly

Moderator
Numeracja kart taka że jedna z cyfr nie jest liczbą kontrolną byłaby ogromną głupotą. No ale nic, na razie czekam na kontakt ze strony elocity.
Chyba nie jest, bo ja próbowałem dodać dla testów, kartę o numer wyższą niż moja i mi napisało, że: "podane dane są już wykorzystywane"

walik22

Zadomawiam się
Są ale mają nie pełne dane, a ja w widoku z nowymi ładowarkami podaje tylko takie z pełnymi danymi. Te, które wymieniłeś nie mają dodanych punktów ładowania. Poklikaj sobie tutaj:

Nie mogę znaleźć poprzez wyszukiwarkę eipa tych. Które wymieniłeś.
Zrzut ekranu 2025-01-27 083459.jpgZrzut ekranu 2025-01-27 083430.jpgZrzut ekranu 2025-01-27 083137.jpgZrzut ekranu 2025-01-27 082551.jpgZrzut ekranu 2025-01-27 082414.jpgZrzut ekranu 2025-01-27 081205.jpgZrzut ekranu 2025-01-27 080827.jpgZrzut ekranu 2025-01-27 083906.jpg
Wszystkie widać jako dostępne na https://eipa.udt.gov.pl/

Last edited:

Michal

Moderator

sh95

Fachowiec

Tak to prezentują na EIPA, ale:
- te stacje nie mają zdefiniowanych wtyczek ani mocy
- nie mają raportów o statusie, jest tylko zwracany inicjujący status sprzed wielu dni - data zbieżna z dodaniem ładowarek do bazy.
- ceny widoczne teoretycznie są ok, ale poniżej jako metodę płatności (np dla Lidl Rzgowska) podają "Bezpłatne ładowanie".

Z tego co wiem, informacje o ładowarkach nie wprowadza nikt z EIPA, tylko sami operatorzy, mają do tego interfejs. Błędów w EIPA jest cała masa, pomylone pola (np godziny otwarcia jako miasto czy jako nazwa stacji), pomylone lokalizacje (PowerDot ze Szczecina prezentowany pod Włocławkiem), czy po prostu brakujące ładowarki, a nawet całe sieci (Shell reCharge, Tesla). Trzeba z tym żyć :)

Michal

Moderator
Tak to prezentują na EIPA, ale:
- te stacje nie mają zdefiniowanych wtyczek ani mocy
- nie mają raportów o statusie, jest tylko zwracany inicjujący status sprzed wielu dni - data zbieżna z dodaniem ładowarek do bazy.
- ceny widoczne teoretycznie są ok, ale poniżej jako metodę płatności (np dla Lidl Rzgowska) podają "Bezpłatne ładowanie".

Z tego co wiem, informacje o ładowarkach nie wprowadza nikt z EIPA, tylko sami operatorzy, mają do tego interfejs. Błędów w EIPA jest cała masa, pomylone pola (np godziny otwarcia jako miasto czy jako nazwa stacji), pomylone lokalizacje (PowerDot ze Szczecina prezentowany pod Włocławkiem), czy po prostu brakujące ładowarki, a nawet całe sieci (Shell reCharge, Tesla). Trzeba z tym żyć :)
No to już nie sprawdzam :)
Pokazuję dane tylko jeśli ładowarka ma odpowiednie wartości pozwalające określić moc i datę dodania, ale przy okazji są tam zwykle położenie itp...

Last edited:

walik22

Zadomawiam się
Ciekawe czy podepną te 60kW do aplikacji Lidl albo do elocity.
Przy okazji Lidl Środa Wielkopolska 96429 jest błąd bo to też 60kW.

Last edited:

bragyou

Posiadacz elektryka
Ciekawe czy podepną te 60kW do aplikacji Lidl albo do elocity.
Przy okazji Lidl Środa Wielkopolska 96429 jest błąd bo to też 60kW.
Do elo city raczej nie, nie bez powodu operatorem jest Lidl. Aczkolwiek liczę, że włączą je w apce Lidl plus tak jak ma to miejsce np. w DE.