Miałem to samo z Mini - elektryk z dofinansowaniem był tańszy od benzynowego z tym samym wyposażeniem a pakiet serwisowy chyba 50% też tańszyTrochę się też nie zgodzę z wyższą ceną zakupu elektryka od ICE - weźmy sobie BMW i4 które zamówiłem, jego odpowiednik w wersji spalinowej czyli BMW Seria 4 z identycznym wyposażeniem i silnikiem który zapewnia podobne osiągi kosztuje po rabacie dealera, uwaga - praktycznie dokładnie tyle samo![]()
Seriously? Gdzie napisałem, by porównywać i4 do Stellantisa, czy VW.Ale dlaczego mam porównywać cenę BMW i4 do Stellantisa lub VW skoro BMW posiada bezpośredni odpowiednik tego auta w wersji spalinowej ? Nawet jak wezmę wersję spalinową BMW serii 4 i porównam do podobnie wyposażonego VW to wiadomo jaki będzie wynik (spalinowe BMW będzie droższe od spalinowego VW)
A ja Ci pokazałem, że nie chodzi o marki PremiumAle przecież porównałem w obrębie jednej marki - BMW więc o co Ci chodzi? Jaki masz problem ?![]()
To by miało sens gdyby na całym świecie wprowadzono taki zakazWystarczy pewność, że jak nie przestaniemy emitować dwutlenku węgla, który przez miliony lat został wyssany z atmosfery i zgromadzony pod ziemią, to będą te susze i powodzie. Nie potrzebna mi 100% pewność, że to pomoże, wystarczy 99%.
Aha i podstawowy warunek - mam mózg i potrafię go używać![]()
Nie przepłaca się za napęd, bo przepłaca się za logo 🤣Wniosek jeden: kupować tylko elektryki premium bo wtedy się nie przepłaca za napęd.
Sandero to klasa B, Spring klasa A.Takie branie pod uwagę cen z konfiguratorów nic nie da - bo realne ceny dostaniesz u dealera, ale proszę bardzo - elektryczny spring z dopłatą wyjdzie podobnie jak spalinowe sandero
View attachment 10291