Mam takie pytanie nt. Wall Connectora gen.2

nabrU

Moderator
Jak wam powiem, że w grudniu 2021 można je było kupić za 299 funtów w UK to mi pewnie nie uwierzycie...

1657718072007.png

JareG

Pionier e-mobilności
Jak wam powiem, że w grudniu 2021 można je było kupić za 299 funtów w UK to mi pewnie nie uwierzycie...
Ten zgniły Zachód.. 🤣 We łbach im się poprzewracało z tej biedy jaką tam mają..

Pozdrawiam

nabrU

Moderator
Przyczyna bardziej prozaiczna: wprowadzenie przepisu że wszystkie sprzedawane / montowane wallboxy mają być smart od 01.07.2022...

krzyss

Pionier e-mobilności

View attachment 5888
A to nie bylo z jakims dofinansowaniem ? ;)
Albo z tym smartem…. Ale kupowal bym jak zly ;)

nabrU

Moderator
Była to najnormalniejsza wyprzedaż w sklepie online Tesla UK jak para butów czy telefon komórkowy gdzie indziej ;). Sam się zastanawiałem czy nie wcisnąć klawisz "Proceed to checkout" ale mając już smart EVSE na 7,4kW zainstalowane dałem sobie spokój.

JareG

Pionier e-mobilności
Tak, ale ta oferta była na gen 2, a @JareG zdaje się kupił gen 3?
Zamawiałem gen3, zapłaciłem ile chcieli i mam nadzieję, że to będzie (tzn. już jest, trza tylko odebrać) gen3 🤣

Pozdrawiam

nabrU

Moderator
A to sorki po tytule myślałem, że chodzi o Gen 2.

Gen 3 jest dostępne w Tesla UK (bez żadnych VIN-ów) za 425 funty.

Ale, ale. Gen 3 nie jest czasem jednofazowy? Więc średnio sensowny w PL przy ograniczeniach mocy zamówonej itp...

abes99

Posiadacz elektryka
Ale, ale. Gen 3 nie jest czasem jednofazowy? Więc średnio sensowny w PL przy ograniczeniach mocy zamówonej itp...
Wallbox jest 3F, mobilne EVSE jest bodajże 1F :unsure: ;)