Michelin e-primacy R18 - na mokrej drodze

inter

Pionier e-mobilności
Ja nauczyłem się jeździć nimi i są super, przy okazji średnią ze 100 km mam obecnie wg wyświetlacza poniżej 12 kWh na 100 km.
Ale rozumiem narzekających, kompletnie się nie nadają do agresywnej jazdy w deszczu.
Jeżdziłem spokojnie i też nie dawały rady.

inter

Pionier e-mobilności
To może trafiłem na okres przyczepności, który Ty miałeś do 4000 km.
Do 4000 km były rewelacyjne nawet na mokrym, potem nagle się urwała przyczepność.

pawel pawel

Zadomawiam się
Do 4000 km były rewelacyjne nawet na mokrym, potem nagle się urwała przyczepność.
Nie znam tych opon ale zamówiłem auto więc będę musiał. Co do przyczepności to trzeba rozróżnić warunki. Jeżeli pada deszcz po dłuższej przerwie to nawierzchnia jest tłusta i raczej nie ma opony co będzie się trzymać. Jeżeli już jakiś czas pada i dalej są takie problemy to mnie przerażacie .... od razu po Dębica mam biec ? 😀

inter

Pionier e-mobilności
Nie znam tych opon ale zamówiłem auto więc będę musiał. Co do przyczepności to trzeba rozróżnić warunki. Jeżeli pada deszcz po dłuższej przerwie to nawierzchnia jest tłusta i raczej nie ma opony co będzie się trzymać. Jeżeli już jakiś czas pada i dalej są takie problemy to mnie przerażacie .... od razu po Dębica mam biec ? 😀
Padało od 12 godzin, więc droga była czysta.
A asfalt juz stary, więc już się nie poci, tym bardziej, że temperatura w okolicy 15 stopni.

Jozin von Bazin

Posiadacz elektryka
Ja nauczyłem się jeździć nimi i są super, przy okazji średnią ze 100 km mam obecnie wg wyświetlacza poniżej 12 kWh na 100 km.
Ale rozumiem narzekających, kompletnie się nie nadają do agresywnej jazdy w deszczu.
po prostu bardzo wolno i anemicznie jeździsz, klasyk w Tesli, widać po zużyciu.
Moja żona jeździ na chill w RWD i klnie te opony. Jak patrzę na styl jazdy mojej żony to trudno mi sobie wyobrazić twój w którym te opony są
:)

nabrU

Moderator

cooler

Pionier e-mobilności
To jeszcze ja dorzucę - gdyby te opony były chociaż akceptowalne, to na pewno nie pozbywałbym się ich po jednym sezonie. Są lepsze sposoby na wydanie kilku tysięcy PLN niż opony ;)
Wydanie kilkunastu tysięcy na lepsze opony i lepsze hamulce?:D