nabrU
Moderator
Dlatego zapytałem i zapytam jeszcze raz Czy ktoś jeżdżąc na nich miał problem z trzymaniem bocznym na zakrętach albo hamowaniem na mokrym i naprawdę doprowadziło to do jakieś niebezpiecznej sytuacji? Czy to takie biadolenie żeby sobie ponarzekać?
Ja myślę, że przyczyna tego narzekania może być też zgoła inna. W PL potrzebujecie zimówek albo przynajmniej all season. Stąd jak ktoś założy miekkie zimówki czy też all season, to doświadcza 'lepszego trzymania' (kij że głośniejsze, bujają na zakrętach i zużywają się w 'oczach' i zużycie wzrasta o 10%). Że nie wspomnę o przyczepności w zimie (bo ta wiadomo jest atutem vs e-Primacy). Więc ludzie kupują CrossClimate'y czy FlexClimate ION i jest git bo i wilk syty (lepsza przyczepność, również w zimie) i owca cała (nie trzeba zmieniać opon 2 razy do roku) i wtedy e-Primacy stają się 'be'...
Oczywiście nie krytykuje użycia All Season jako takich (sam je kiedyś rozpatrywałem), żeby nie było.
Chce tylko powiedzieć że jak ktoś trafi na ten wątek i zacznie czytać to żeby sie nie przeraził to nie jest taka zła opona jak niektórzy piszą że do niczego się nie nadaje tylko na śmietnik. Pojeździć sobie na niej potestować, na szykanach, na pustych drogach, różnych nawierzchniach i samemu wyciągnie się wnioski. Tylko trzeba być świadomym do czego została stworzona na pewno nie do sportowej jazdy wtedy zmienić na jakieś PS i tyle.![]()
Amen i EOT