cooler

Pionier e-mobilności
Zapomniałem że obiecaliśmy karmić niepełnosprawnego trola @gqx, więc garść statystyk z US and A:
Jakoś ice palą się z 10 razy bardziej i nikt nie powiedział @gqx że ma się nie zbliżać do większości aut na naszych ulicach. Co gorsze hybrydy palą się nawet bardziej.

kalotz

Zadomawiam się
Wiemy że OFICJALNIE, spłonęło w Polsce w 2022 roku 7 elektryków i ponad 8000 aut innego napędu. A ile spłonęlo aut spalinowych, tak max 12 letnich?🤔

cooler

Pionier e-mobilności
Wiemy że OFICJALNIE, spłonęło w Polsce w 2022 roku 7 elektryków i ponad 8000 aut innego napędu. A ile spłonęlo aut spalinowych, tak max 12 letnich?🤔
Co gorsza nie wiemy ile z tych EV to były ulęgałki obite z każdej strony w USA a potem wyklepane na kolanie u Zdzicha a potem przerobione w stodole Cytryn&Gumiak na CCS2

Bronek

Pionier e-mobilności
Ważne że z moich trzech ev żaden nie spłonął.
A trzy spaliniaki na dwadzieścia kilka posiadanych miało na to ochotę i mało brakowało aby tego nie uczyniły.
Statystycznie, aby dorównać do ICE mogę jeszcze kilka elektryków kupić. I tego się będę trzymał.

cooler

Pionier e-mobilności
To nie była odp na moje pytanie, lubisz trollować jak widzę
Jak chcesz udowodnić że tylko stare i sfatygowane ICE się palą to idę tą samą narracją i twierdzę że nawet te EV które się spaliły to auta po przejściach, naprawione byle jak z uszkodzonymi w trakcie wcześniejszych wypadków instalacjami lub bateriami.
Ba, ja znam przypadki nowych ICE które się spaliły doszczętnie wraz z właścicielami w środku: vide Mercedes A klasa na autostradzie. Auto świeżo po serwisie w ASO. Pomyśl - skoro ASO potrafi doprowadzić do pożaru, co z naprawami kowali w stodole aut EV z USA.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jak chcesz udowodnić że tylko stare i sfatygowane ICE się palą to idę tą samą narracją i twierdzę że nawet te EV które się spaliły to auta po przejściach, naprawione byle jak z uszkodzonymi w trakcie wcześniejszych wypadków instalacjami lub bateriami.
Ba, ja znam przypadki nowych ICE które się spaliły doszczętnie wraz z właścicielami w środku: vide Mercedes A klasa na autostradzie. Auto świeżo po serwisie w ASO. Pomyśl - skoro ASO potrafi doprowadzić do pożaru, co z naprawami kowali w stodole aut EV z USA.
A ile BMW przez egr sie palilo ! I to stosunkowo nowe auta.