lookash_c
Pionier e-mobilności
Tak serio to nie jest zły pomysł dla tranzytu.tirynatory?![]()
A w temacie wątku to skoro ciężkie niszczą, to niech dostawy do sklepu co najwyżej busami dowożą
Tak serio to nie jest zły pomysł dla tranzytu.tirynatory?![]()
O ile dobrze pamiętam w Szwajcarii się dało tranzyt ciężarówek przerzucić na tory.Bo nie jest. Ale nie realny, jak ekologia.
Polska. Mieszkamy w Polsce....O ile dobrze pamiętam w Szwajcarii się dało tranzyt ciężarówek przerzucić na tory.
Wtedy to będą kosztować tskie bevy z 200k a diesle z takim samy lub większym zasiegiem kilkadziesiąt tysięcy xł mniejPo kilku km to w dobrej benzynie, ja dostałem na czas przeglądu w VW jakiegoś diesla 2.0 i skubany po 30 km dalej wiało zimnem z nawiewu, za nic nie chciał się nagrzać. Po powrocie spytałem co zrobić żeby było ciepło - gość odparł - nic się nie da zrobić, one tak mają, pomaga tylko elektryczny podgrzewacz powietrza w niektórych dieslach...
Więc @kalotz, elektryki generalnie bija na głowę ICE, problem jest tylko że wg mnie baterie są ciągle za małe. Jak będą 2-3x większe i będą się też szybciej ładować to skończy się przewaga diesli na trasie.
Wtedy, jak będzie Cię stać, to sam szybko pobiegniesz po BEV do sklepu, bo na śmierdziela nie będziesz mógł patrzeć. Drogo, wolno, głośno, smierdząco, ciągłe wymiany płynów, klocków, tarcz...
Przekaż mamie, aby spróbowała jazd demo Teslą. Są teraz w większych miastach.Wtedy to będą kosztować tskie bevy z 200k a diesle z takim samy lub większym zasiegiem kilkadziesiąt tysięcy xł mniej
Znajdź 500 konnego diesla za mniej niż 200tys PLN, cwaniaczku... I jeszcze żeby był lżejszy niż TM3LR (1840kg) 😝Wtedy to będą kosztować tskie bevy z 200k a diesle z takim samy lub większym zasiegiem kilkadziesiąt tysięcy xł mniej
Nie każdy (rzekłbym mało kto) potrzebuje 500 KM. W elektrykach łatwo o konie, to je dają. Ale do normalnej jazdy to i 100 KM wystarcza.Znajdź 500 konnego diesla za mniej niż 200tys PLN, cwaniaczku... I jeszcze żeby był lżejszy niż TM3LR (1840kg) 😝