rafu

Nowy na Forum
Prośba do tych co już odebrali. Proszę o napisanie daty produkcji i daty odbioru auta w PL.
Dzięki
Moje dopiero się wyprodukowało ale z tego co pisano we wcześniejszych postach mija około 10 tygodni od daty produkcji do odbioru auta w salonie...

KierowcaEV

Zadomawiam się
Przez chwilę myślałem że pakiet serwisowy 4 lata / 60 000 km jest faktycznie drogi - cena 2777.
Jednak na aktualnym cenniku są również ceny dla Niro HEV oraz PHEV. Są przeszło dwa razy droższe niż w Niro EV.

Jeśli chodzi o szybkość ładowania oraz czas potrzebny na przejechanie długiej trasy to ostatnio czekałem na wyniki konkurencji u pewnego testera elektryków. Porównując Renauly Megane e-tech, Nissan Ariya, VW ID3, Citroen e-C4 z Niro EV, Kia wypada......... oceńcie sami.
Wiadomo że te samochody jedne są większe lub mniejsze, więcej ważą albo mniej. Cena podobna.

Czas na przejazd 1000km.
1000.jpg

Olecki

Pionier e-mobilności
Przez chwilę myślałem że pakiet serwisowy 4 lata / 60 000 km jest faktycznie drogi - cena 2777.
Jednak na aktualnym cenniku są również ceny dla Niro HEV oraz PHEV. Są przeszło dwa razy droższe niż w Niro EV.
Tylko że HEV/PHEV masz oprócz 2 przeglądów jeszcze dwie dodatkowe wymiany oleju (czyli powiedzmy 'mały' przegląd). Zakładając że zazwyczaj koszt wymiany oleju to główna składowa przeglądu gwarancyjnego ICE wychodzi na to że KIA za przegląd EV liczy sobie niewiele mniej niż za ICE. Odliczając tenże olej to pewnie wyjdzie nawet drożej za EV niż ICE.

darru

Nowy na Forum
Jak tam wasze zamówienia? Otrzymałem informacje ze zamówiona dla zony M+SMT zostanie dostarczona najszybciej 04.2023. Auto zamowione w maju"22 z "produkcji" z terminem dostawy 09.2022. Zastanawiam czy Kia nie odwali akcji i anuluje zmamionych na początku aut pod pretekstem zmiany rocznika modelowego bo nie opłaca im sie sprzedać ich po cenie sprzed podwyżek.

Gtaminfo

Nowy na Forum
Jak tam wasze zamówienia? Otrzymałem informacje ze zamówiona dla zony M+SMT zostanie dostarczona najszybciej 04.2023. Auto zamowione w maju"22 z "produkcji" z terminem dostawy 09.2022. Zastanawiam czy Kia nie odwali akcji i anuluje zmamionych na początku aut pod pretekstem zmiany rocznika modelowego bo nie opłaca im sie sprzedać ich po cenie sprzed podwyżek.
Myśle ze diler liczył ze dostaniesz auto ze Stocka, który był zamówiony. Ale widać albo ktoś był pierwszy albo poszło gdzieś na demo.
Trafiłeś wiec do zwykłej kolejki. Spodziewałbym się ze niedługo się wyprodukuje.
Wiec teraz diler podał realniejszy termin :D

electricar

Zadomawiam się
Ja tam się już cieszę że jest obsuwa. Bo auto będzie mieć rocznik 2023 jak się uda. I kupione prawie 25k taniej. A rocznik 2023 może jeszcze podrożeć. Ja w ciągu roku zarobiłem już 55k na inflacji. Na 1 aucie w rok 30k drożej sprzedalem. I teraz niro 25 k. Jak się rozmyśle to opchnę je odrazu jako nowe. Celowo pisze ze zarobiłem bo miałem 100k A teraz "mam" 155k. I teoretycznie za 55k moge kupić dość dobre auto, nie wydajac ani grosza.