KierowcaEV

Zadomawiam się
Wracając do głównego tematu to po Koreańczykach i niektórych Europejczykach czas na testy w Australii.
Dodam że widać w pewnym momencie zużycie energii na kilku trasach oraz ogólne zużycie testowe.

KierowcaEV

Zadomawiam się
Zakładam że te zużycie wynika z prowadzenia samochodu przez dziennikarzy. Kierowca który nauczy się auta, rekuperacji energii pewnie zejdzie jeszcze niżej. Czy w e-niro były podobne dane? Ile wam wychodziło?

Niro EV energia.jpg

solik

Pionier e-mobilności
Ale to jest normalne zuzycie przy aucie tej wielkosci niejezdzac jak dziaders na taxi..

mmm

Fachowiec
No nie, normalne zużycie to 13, jeżdżąc jak "dziadersi w taksi" to 11.

KKL

Posiadacz elektryka
Zależy gdzie i jak. Ja w soulu jeżdżąc jak dziaders mam zużycie 11-12. Jeżdżąc w miarę normalnie, po mieście, mam 14-15. W trasie, głównie drogami szybkiego ruchu wyszło mi ostatnio około 18.5. Dla mnie zużycie z filmu jak najbardziej normalne.

Cav

Pionier e-mobilności
Zależy gdzie i jak. Ja w soulu jeżdżąc jak dziaders mam zużycie 11-12. Jeżdżąc w miarę normalnie, po mieście, mam 14-15. W trasie, głównie drogami szybkiego ruchu wyszło mi ostatnio około 18.5. Dla mnie zużycie z filmu jak najbardziej normalne.
Mam tak samo.
Wczoraj przy wieczorno-nocnemu powrotowi znad morza, wyszło mi 17, bo jakoś mimowolnie jedzie się wolniej, gdy mniej widać.

Szczurek

Zadomawiam się
Tak, przyczepa do 750kg
W cenniku mamy:
Masa przyczepy hamowanej [kg] 1 300
Obciążenie pionowe haka [kg] 100

Przyczepa nie hamowana chyba do 400kg, ale nie jestem pewien. Mam nadzieje ze ma jednak max czyli do 750kg.
Maciej