Olecki

Pionier e-mobilności
Zrobiłem w kolejności jak opisał kolega rafu i zadziałało. Widzę po zużyciu energii.
Os jakiegoś czasu jeżdżę z włączonym nawiewem i odznaczonymi opcjami HEAT i A/C. Wiało cały czas w miarę chłodne powietrze. Dziś rano było poniżej zera i po włączeniu zapłonu znów zaczęło dmuchać tak gorącym powietrzem że w samochodzie było nieprzyjemnie. Wracając z pracy temperatura na zewnątrz była powyżej zera i dmuchało tylko chłodnym powietrzem. Oczywiście żadnych zmian w ustawieniach klimatyzacji/nawiewu nie robiłem. Jak dla mnie ewidentnie coś jest skopane w sofcie od kontroli temperatury.

Tompor

Zadomawiam się
Ja też mam wrażenie, że klima żyje własnym życiem. Przetestowanie tego nie jest proste, jakaś komora z regulowaną temperaturą, i sprawdzanie opcji. To nie my, to producent.

deniro

Zadomawiam się
U mnie w trybie manuał włączony heat i nawiew ustawiony na 1 - najniższy, jest spoko, stabilna temperatura. W trybie auto to się dzieją cuda, sauna zaraz potem chłód, jak by dla morsów ;) nie wiem jak oni testowali to w fabryce;)

Olecki

Pionier e-mobilności
U mnie w trybie manuał włączony heat i nawiew ustawiony na 1 - najniższy, jest spoko, stabilna temperatura. W trybie auto to się dzieją cuda, sauna zaraz potem chłód, jak by dla morsów ;) nie wiem jak oni testowali to w fabryce;)
Ja mam wyłączony tryb auto a i tak poniżej zera stopni żyje własnym życiem. Powyżej zera jest ok.

radekmas

Zadomawiam się
Za wysoka temperatura :) Jak ustawiam dużą temperaturę, to też wieje gorącym powietrzem, a potem chłód. Wystarczy ustawić na 18.5 stopnia i nie ma problemu.

pawel123

Nowy na Forum
22.02.2023 kia wypuściła notke prasową

Pierwsza aktualizacja typu OTA oferuje szereg ulepszeń, w tym nowy design profilu jazdy ECO w samochodach elektrycznych, który wcześniej był dostępny tylko w Kia EV6, nowe utwory Sounds of Nature oraz ulepszone działanie systemu klimatyzacji wraz z poprawionym sterowaniem klimatyzacją foteli.

Może pojawiły/pojawią sie nowe aktualizacje ...

deniro

Zadomawiam się
Ciekawe kiedy samochód "wyczai" tą aktualizacje.
To prawda, do tego dochodzi prędkość internetu od kia, bo ta paczka instalacyjna jak ściągałem wcześniej na pendrive to około 50GB zajmowała, przy średnich prędkościach lte w kraju jest to dobre kilkanaście godzin ;)

Ale pojawiła się nadzieja, światełko w tunelu..... na poprawnie działającą klimę, ....... oby nie pociąg ;)