lookash_c

Pionier e-mobilności
ale co tam serwisowac? kabinowy? to nie kia z plynem chlodniczym z krysztalami svarowskiego :)
To w takim razie pracownicy serwisu Tesli powinni zasadniczo móc zajmować się piciem kawy i dłubaniem w nosie. A tymczasem z wpisów na tym forum wynika, że jednak różne bolączki się trafiają i dostać się do serwisu nie jest łatwo i szybko.

Maciek525

Zadomawiam się
Jeśli nie użytkujesz tego auta WYŁĄCZNIE w mieście i wokół komina, to chyba wybór jest prosty....

Pod rygorem anulowania zamówienia?
Bo może pod koniec marca będą lepsze promki.....
Bylem w salonie. Smsy wychodza automatem i nie ma co na to zwracać uwagi.
Jesli kogos interesuje to jest 7 dni od otrzymania VIN na platnosc. Jedzie masa aut na odbiory i wydaje mi sie, ze moga sie pojawic kolejne promocje, bo oni musza sie ich pozbywac z placu na biezaco.

KierowcaEV

Zadomawiam się
Model 3 to zupełnie inna bajka niż Niro. Niski sedan to nie dla mnie i mojej rodziny nawet w porównywalnej cenie.
Jeśli model Y zejdzie jeszcze z ceny to będzie czas na konkretne przemyślenia.
Dlatego najlepiej aby Niro już niedługo do mnie dotarło :D

P.s. może jednak podjadę jeszcze do Katowic do Tesli aby się upewnić co do 3jki

Last edited:

Ryś

Zadomawiam się
Mam pytanie. Czy podczas zamawiania samochodu wpisano Wam, że wpłaciliście zadatek, czy też kaucję?
Noszę się z zamiarem rezygnacji z zakupu Niro EV - moja cierpliwość właśnie jest na finiszu... Zamówiłem samochód jeszcze po starej cenie, w czerwcu. Mija już 10 miesiąc i nie mam żadnej informacji co z moim samochodem!
Jestem ciekawy, czy we wszystkich salonach KIA zaliczkę nazywają: kaucja.
Mój diler, gdy tylko poruszyłem temat zwrotu zadatku w podwójnej wysokości, w związku z niedotrzymaniem terminu dostawy, od razu powiedział, że w dokumencie zapisano "kaucja" i mogę otrzymać zwrot tylko tyle, ile zapłaciłem.
Czy można z tym coś zrobić?

acc

Zadomawiam się
U mnie na zamówieniu jest napisane zaliczka. Wraz z zamówieniem mam załącznik "Ogólne warunki sprzedaży samochodów w autoryzowanych salonach KIA" i tam w kilku miejscach jest mowa o zaliczce.

Ryś

Zadomawiam się
U mnie na zamówieniu jest napisane zaliczka. Wraz z zamówieniem mam załącznik "Ogólne warunki sprzedaży samochodów w autoryzowanych salonach KIA" i tam w kilku miejscach jest mowa o zaliczce.
No to gdybyś chciał zrezygnować, to pewnie też nie otrzymasz zwrotu w podwójnej wysokości?

less

Posiadacz elektryka
Ja też już mam auto od grudnia, ale w zamówieniu miałem zadatek, czyli ewentualny zwrot w podwójnej wysokości. Zwracałem na to uwagę i pytałem przed zamówieniem czy chcą zadatek czy zaliczkę i powiedzieli że zadatek. Widocznie co dealer to inne zasady

Ryś

Zadomawiam się
Ja też już mam auto od grudnia, ale w zamówieniu miałem zadatek, czyli ewentualny zwrot w podwójnej wysokości. Zwracałem na to uwagę i pytałem przed zamówieniem czy chcą zadatek czy zaliczkę i powiedzieli że zadatek. Widocznie co dealer to inne zasady
Twój diler zachował się tak, jak należy...
Mój niestety zadbał tylko o swoją firmę i odnoszę wrażenie, że zrobił to z pełną premedytacją!
Gdybym dzisiaj robił zamówienie to pewnie zrobiłbym to inaczej... Niestety, kupno nowego samochodu z zasady nie jest czynnością, którą wykonuje się kilka razy do roku. Gdy przed jedenastu laty kupowałem swój samochód, to on na mnie czekał w salonie. Dzisiaj to my czekamy.
Uczciwy sprzedawca powinien takie rzeczy wyjaśnić kupującemu. Pozostaje mi tylko odpowiednio "zareklamować" firmę...