Poważnie?Podczas prezentacji Jeepa w połowie marca, mogłem porównać oba samochody na żywo - w tym samym salonie mieli Niro oraz Jeepa.
I mnie i mojej żonie Avenger się spodobał - w zupełności nam wystarczy. Cena (189 700) za dobrze wyposażony samochód też nienajgorsza.
To najlepsze co ostatnio słyszałem o firmie KIA!!!Moze kia powinna zmienic nazwe auta z kia niro na kia nimo 🤣😅😅🤣🤣😅
Gdybym potrzebował większego samochodu, to kupiłbym sobie autobus!Poważnie?
Za takiego maluszka?
Ja też o nim myślałem, ale Tesla go zamiotła cenowo.
A jak go zobaczyłem, to się cieszyłem, że rezygnacja z zakupu to dobry wybór - toto bardziej mi Dacię przypominało niż Teslę.....
Ze zdjęć wyglądał na dużo wyższy.
Oglądaliśmy ten sam egzemplarz w Pol-carze.....
Rozumiem, ale to nie znaczy, że ma sensowną cenę - a do tego się odnosiłem.Gdybym potrzebował większego samochodu, to kupiłbym sobie autobus!
Dla przyzwoitego podróżowania dwojga osób Avenger mi wystarczy w zupełności...
No właśnie dlatego.Co do porównania z Dacią (oraz z Zoe, które zamieściłeś na stronie Jeepa) napiszę Ci krótko: Wypowiedział się właściciel e-Soula...
A kto dyskutuje o gustach?Jednemu podobają się blondynki a drugiemu jak mu nogi śmierdzą! Nad gustami się nie dyskutuje.
Zgadza się.Dacia, Avenger i Tesla to samochody z 3 różnych półek i według mnie nie da się ich sensownie porównać w prosty sposób.
Ale się rozpisałeś! To, że w avatarze masz napis "Pionier e-mobilności" nie oznacza, że zawsze masz rację...Rozumiem, ale to nie znaczy, że ma sensowną cenę - a do tego się odnosiłem.
Nie ma, jest koszmarnie drogi i totalnie nieopłacalny w zakupie.
No właśnie dlatego.
Soul w porównaniu do tego Jeepa to ogromne auto, zwłaszcza w środku.
Do tego dobrze wyposażone już w standardzie, lepiej wykonane, z dużo większą baterią i zasięgiem, a to wszystko przy niższej cenie.
I tak - Zoe mimo bardzo zbliżonych wymiarów do Avengera, też jest dużo bardziej przestronne, przy podobnej do niego cenie (może nawet niższej).
I też patrzę z punktu widzenia auta na potrzeby dwóch osób, może okazyjnie z przewozem kogoś na tylnej kanapie.
A kto dyskutuje o gustach?
Bo ja pisałem o cenie.
O gustach Ty zaczynasz.
Zgadza się.
Tyle że cena Dacii to nieco ponad połowa ceny Avengera, a wymiary już niekoniecznie.
Za to cena Avengera jest już niewiele niższa od Tesli, przy kosmicznej różnicy we wszystkim.
Od razu widać, że w nich nie siedziałeś nawet.E-Soul, Dacia, Zoe oraz Avenger wymiarowo nie różnią się znacząco.
Mylisz się - Avanger w standardzie to totalny golas, Soul wręcz przeciwnie.Co do wyposażenia - nawet Twój e-Soul wymięka tu przy Avengerze.
Przeczytaj proszę co ma w wyposażeniu Avenger 1st Edition i napisz co mu brakuje w porównaniu do e-Soula - nie przeocz też tego, co mu brakuje do Jeepa! Co do ceny - nie widzę tu znaczącej różnicy. No chyba, że weźmiesz pod uwagę tego ze słabszą baterią...Od razu widać, że w nich nie siedziałeś nawet.
Na zewnątrz różnice są faktycznie nieduże.
W środku to już przepaść.
Soul jest o klasę wyżej (wiele kompaktów jest mniejszych), Zoe o pół klasy, a Avenger i Dacia to przy nich maluszki....
BTW: Soul debiutował raptem 3 lata temu, w Polsce jeszcze później.
To już konstrukcja Stellantisa jest starsza - DS3 był wcześniej.
Mylisz się - Avanger w standardzie to totalny golas, Soul wręcz przeciwnie.
A i doposażenie Avengera do pożądanego poziomu szału nie robi (nie wszystko co potrzebne można w ogóle kupić), za to wiele kosztuje.
Odnosiłem się do aktualnych cenników.Przeczytaj proszę co ma w wyposażeniu Avenger 1st Edition
Nie są.Co do klasyfikacji samochodów - "e-Soul jest o klasę wyżej" - ha, ha!
Wszystkie są z segmentu "B" i tyle.![]()
A to nie może być miarodajne. Ja za Niro miałem zapłacić 170 tysięcy - dzisiaj cena jest trochę inna...Odnosiłem się do aktualnych cenników.
Siedziałem w e-Soulu i w Niro - jeśli też siedziałeś, proponuję powtórzyć i przestać dowcipkowaćNie są.
Zoe to B-van, Soul to C-crossover.
Podobnie jak np. Kona, od której jest wyraźnie większy (Kona jest w środku mniej więcej taka jak Zoe, Soul to praktycznie wnętrze Niro).
Potwierdza się to co pisałem wcześniej, że nie da się tych samochodów porównać wprost. Ważne, że komuś któryś z nich się podoba i chce go kupić a do tego jest on osiągalny!Na wymiary zewnętrzne nie patrz - to może być mylące, z uwagi na inną konstrukcję tyłu.
Jak nie wierzysz - podjedź i Ci zademonstruję ile będziesz miał miejsca za sobą, porównasz to sobie do czego chcesz....