Opony wielosezonowe - doświadczenia

Jusand

Posiadacz elektryka
to daj znać gdzie najlepszą ofertę dostałeś, ja na telefonie szybko szukałem to na all kompet 3.6k
Ja patrzyłem na Oponeo, wychodzi więcej. Coś nie mam do końca zaufania do ofert na alle, bo raz mi wysłali komplet z różnymi dot.

pluto

Pionier e-mobilności
Użytkuję tę oponę już dwa lata w Hondzie HR-V i mogę polecić - jest cicha, dobrze sobie radzi w zimie po śniegu (byłem w Austrii na nartach - Innsbruck, Hallstatt) i nie miałem żadnego problemu z podjazdami.

Z minusów które zauważyłem to szybkie ścieranie się opony przy pierwszych 20 tys. km, ale być może będzie tak jak w Michelin CC gdzie także także na początku bieżnika ubywało bardzo szybko, a potem ubywało minimalne i opona wytrzymała prawie 100 tys. km.

P.S. - tabelka to moje pomiary i obserwacje użytkowania opon całorocznych w różnych moich autach ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja patrzyłem na Oponeo, wychodzi więcej. Coś nie mam do końca zaufania do ofert na alle, bo raz mi wysłali komplet z różnymi dot.
A to dot-y musza byc takie same ?
Co to za roznica, opona powinna byc tej samej klasy i jakosci w calym procesie produkcyjnym

Jusand

Posiadacz elektryka
A to dot-y musza byc takie same ?
Co to za roznica, opona powinna byc tej samej klasy i jakosci w calym procesie produkcyjnym
Tak wiem, ale jedna miała inny odcień zarówno samej opony jak i znacznik ten taki kolorowy był inny. No nic może to moja fanaberia.😉

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Odświeżam temat, czas na zakup wielosezonowych do y na 19. Myślę o
Pirelli Scorpion All Season SF2. Z tego co czytałem to dużych różnić nie ma między wiodącymi markami. Używa ktoś tych Pirelli? Zależy mi głównie na niskim hałasie.
Od roku jeżdżę na tych oponach. Zrobiłem 25 tys km w każdych warunkach. Są ok. Bieżnik ściera się b. wolno. Zdecydowanie cichsze od fabrycznych, letnich Hankooków z pianką. Więc polecam.

inter

Pionier e-mobilności
Od roku jeżdżę na tych oponach. Zrobiłem 25 tys km w każdych warunkach. Są ok. Bieżnik ściera się b. wolno. Zdecydowanie cichsze od fabrycznych, letnich Hankooków z pianką. Więc polecam.
Tylko są już SF3, podobno lepszejsze.

inter

Pionier e-mobilności