galux20

Zadomawiam się
Tak.
Przy 10 tys km/rok kosztowałyby jakieś 1900 zł.
Gwarancję na 7 lat miałem za 0 zł, w cenie samochodu...
Opony kosztowały mnie 1600 zł, minus 800 za odsprzedaż oryginalnych letnich, więc w sumie 800 zł.

Jeszcze coś jest tak samo "tańsze" w ice? ;-)
Ach te sławne 7 lat gwarancji Kii. Jest a jakoby jej.

Przeglądy też darmowe?
W Kii nie podobały mi się proponowane "promocyjne "
Koszty leasingu i ubezpieczenia.

Michal

Moderator
Też mam EON w mieszkaniu, gdzie mam zarejestrowaną działalność ale dostałem trochę innego PDF-a z informacją o cenach maksymalnych.
Może rzeczywiście masz umowę podpisaną na działalność i wtedy musisz złożyć jakieś oświadczenie:
Podsyłam jeszcze mojego PDFa:

1672757419449.png

1672757449877.png

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Nie ma z czego cieszyć się, bo elektrownie muszą przynajmniej wyjść na 0, to co prywatnym zamrożą cenę firmą podniosą podwójnie. A problem będziemy mieli jak gospodarka dostanie po tyłku, tylko nikt tego nie chce widzieć, liczą się głosy w czerwcu.

Robur82

Tak.
Przy 10 tys km/rok kosztowałyby jakieś 1900 zł.
Gwarancję na 7 lat miałem za 0 zł, w cenie samochodu...
Opony kosztowały mnie 1600 zł, minus 800 za odsprzedaż oryginalnych letnich, więc w sumie 800 zł.

Jeszcze coś jest tak samo "tańsze" w ice? ;-)
cena samego ICE

nnnnn

Pionier e-mobilności
Spójrz w raporty kwartalne elektrowni, wychodzą całkiem dobrze na zero:) podobnie jak biedny orlen czy JSW które przytuliło 1mld dotacji z PFR która miała być zwrotna. A tymczasem górnicy protestują i żądają 25% podwyżki.

Robur82

Niech zarabiają państwowe jak najwięcej, znaczy się że kasa w kraju zostaje,
Do tej pory cienko wypadały wyniki finansowe państwowych spółek, po dojściu pis do władzy np PGE straciło w 10 lat połowe na wartości, doliczyć inflacje to może warte to teraz 1/3 1/4 tego co przed 2015r

Olecki

Pionier e-mobilności
Nie ma z czego cieszyć się, bo elektrownie muszą przynajmniej wyjść na 0, to co prywatnym zamrożą cenę firmą podniosą podwójnie. A problem będziemy mieli jak gospodarka dostanie po tyłku, tylko nikt tego nie chce widzieć, liczą się głosy w czerwcu.
Elektrownie mają podpisane wieloletnie kontrakty że stałą ceną węgla, oprócz podwyżek dla pracowników ich koszty są takie same jak rok czy dwa lata temu. Wszystkie obecne podwyżki prądu to po prostu golenie frajerów.