Po co kupować coś innego niż Teslę?

Michal

Moderator
Gazu to chyba tak średnio dynamiczne, jak magazyny są na pół roku... Energia jest produkowana pod zapotrzebowanie, więc tam ma to sens jak najbardziej ale gaz? Miesiąc płynie tankowiec z LNG z US, później tydzień go rozładowują do magazynów, a faktycznie jest zużywany po 4-6 miesiącach, więc nie wiem, czy można to porównywać.

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Ja nie płacę nic za te rzeczy przez Android Auto ;)
Powiem ci ze jeździłem pare lat nowymi BMW i nigdy nie uzywałem android auto bo go nie lubię nie trawie tego, wolę zawsze oryginalna nawi w aucie muzy słucham po bluetooth ,kupiłem Tesle dlatego bo jest inna ,jeździłem prawie wszystkimi tymi zabawkami na prąd począwszy od Id3 Id5 skończywszy na BMW iX3 i4M50 wszystko ładnie w środku szególnie BMW bo to mój świat od lat ale Tesla jest inna i dlatego ja kupiłem ,ma to coś w sobie co lubię tak jak iPhone .Dobrze że każdy nie jest taki sam bo na ulicach było by monotonnie.Dodam że mój kolega zmienił tel z androida na iPhone bo w ID3 nie chciało mu to działać.

nabrU

Moderator
Gazu to chyba tak średnio dynamiczne, jak magazyny są na pół roku... Energia jest produkowana pod zapotrzebowanie, więc tam ma to sens jak najbardziej ale gaz? Miesiąc płynie tankowiec z LNG z US, później tydzień go rozładowują do magazynów, a faktycznie jest zużywany po 4-6 miesiącach, więc nie wiem, czy można to porównywać.

Ależ gaz również. Jakiś czas temu przeszedłem na taką taryfę w Octopus i mam na dziś prawie 50% oszczędności bo gaz leci na pysk -> zima się kończy i Europa (przynajmniej zachodnia) przeżyła szantaż gazowy Rosji.

Patrz poniżej. Przed zmianą moja stała cena gazu to było 10.46p/kWh, na dzisiaj Tracker jest 5.89p/Kwh

1676904490041.png

Dodam że mój kolega zmienił tel z androida na iPhone bo w ID3 nie chciało mu to działać.
Jak to ten sam kolega co chciał 11kW wyciągnąć z wersji 7kW to się nie dziwię, że mu AA nie działa. Mnie tam działa wyśmienicie i bezprzewodowo co najważniejsze (y)

Masz nieograniczony transfer w całej Europie, konto Spotify i TuneIn bez żadnych opłat?
Jaki operator?

Używam Amazon Music, który mam w rocznej opłacie za usługę Prime (czyli filmy, dysk w chmurze, dostawa next day itp) więc Spotify i TuneIn mnie nie interesują (domyślam się że trzeba za nie i tak płacić osobną subskrypcję). Transfer mam ograniczony poza UK, bo używam dedykowanej karty Data SIM, co nigdy nie stanowiło problemu. W razie kłopotów stawiam jakikolwiek hotspot i działa.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Dodam że mój kolega zmienił tel z androida na iPhone bo w ID3 nie chciało mu to działać.
Car Play w Cupra działa bez problemu, również bezprzewodowo. Może to była kwestia wersji softu auta?

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Używam Amazon Music, który mam w rocznej opłacie za usługę Prime (czyli filmy, dysk w chmurze, dostawa next day itp) więc Spotify i TuneIn mnie nie interesują (domyślam się że trzeba za nie i tak płacić osobną subskrypcję). Transfer mam ograniczony poza UK, bo używam dedykowanej karty Data SIM, co nigdy nie stanowiło problemu. W razie kłopotów stawiam jakikolwiek hotspot i działa.
Czyli porównujesz zupełnie różne usługi
W Tesli też masz "za darmo" jeśli przesyłasz muzykę z telefonu.
W abonamencie 35/m jest:
- internet w całej Europie
- Spotify i TuneIn bez reklam
- transfer filmów bez ograniczeń (YouTube z reklamami darmowy, płatne serwisy trzeba osobno opłacić)
- podgląd kamer samochodu w telefonie
- fotomapy w nawigacji

Rafalski

Posiadacz elektryka
Może z wygody? Nie każdy ma nielimitowany internet w telefonie. Bez sensu jest stwierdzenie, że nie płacisz za spotify bo go nie uzywasz i co ma do tego android auto...