Polenergia uruchamia pierwsze ze swoich ładowarek na A2 (400 kW)

to_masz

Posiadacz elektryka
Od jakiegoś czasu widać ładowarki Polenergii na niektórych MOPach na odcinku A2, którym zarządza Autostrada Wielkopolska - dzisiaj otwarto pierwszą 👌

tutaj MOPy z docelowymi ładowarkami - od 31.07 działa Chociszewo (1/8):
1722435151014.png

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Dwa szybkie pytania:
1. Czy da sie jakoś filtrować stacje Polenergii żeby pokazywało jedynie szybkie DC?
2. Czy spotkaliście się gdzieś z planem rozbudowy sieci sracji DC Polenergii poza A2?
od Polenergi są chyba tylko szybkie 300 lub 400 widziałem jedną na przyczepkę 180

zibizz1

Pionier e-mobilności
Dwa szybkie pytania:
1. Czy da sie jakoś filtrować stacje Polenergii żeby pokazywało jedynie szybkie DC?
2. Czy spotkaliście się gdzieś z planem rozbudowy sieci sracji DC Polenergii poza A2?
W aplikacji elocity jest też Polenergia. Ja akurat zazwyczaj odbijam na północ we Wrześni i w Kostrzyniu jest 180kW z którego korzystałem właśnie przez elocity

OldSeb

Posiadacz elektryka
od Polenergi są chyba tylko szybkie 300 lub 400 widziałem jedną na przyczepkę 180
W Trójmieście jest jedna 90kW a w Warszawie mają kilka AC 11kW ale ogólnie to rzeczywiście głównie powyżej 150kW

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Akurat w Kostrzyniu nie ma Polenergii.
Jest ładowarka 180kW produkcji Ekoenergetyki, ale właścicielem jest prywatna firma. Odpala się przez EloCity a ceny godne są... 24/7 2,79 zł/kWh

krzyss

Pionier e-mobilności
Dzis ladowalem w Koninie na nowej Polenergiii, jedno zlacze nie dziala, a stacja odpalona tydzien temu ?
Makabryczne kable z olbrzymimi wtyczkami CCS waga jakies 10-15kg chyba, ale szlo 149kW za 1,75.- PLn wiec super, szkoda ze zjazd z autostrady taki daleki.

Attachments

• IMG_3433.jpeg
    IMG_3433.jpeg
    1 MB · Liczba wyświetleń: 26

eSUBA94

Posiadacz elektryka
Dzisiaj Polenergia odpaliła kolejne ładowarki przy A2 - 4x300kW na MOP Targowa Górka i po drugiej stronie Chwałszyce.
Elon, chłopie - patrz i ucz się 😉
powiem więcej aby zaostrzyć sytuacje
16 km przed tym mopem byłem dzisiaj na KFC Gozdowo BP MOP i takie coś czekało
20241221_132025_HDR.jpg

trafostacja jeszcze nowiutka we folii

Michal

Moderator
powiem więcej aby zaostrzyć sytuacje
16 km przed tym mopem byłem dzisiaj na KFC Gozdowo BP MOP i takie coś czekało
View attachment 23062
trafostacja jeszcze nowiutka we folii
Idealna miejscówka na dojazd z Warszawy startując ze 100%!