Przewożenie nart i rowerów w Y

ELuk

Pionier e-mobilności
Miałem na jednym wypadzie. Zaleta taka że zużycie prawdopodobnie spada (na pewno nie ulega zwiększeniu). Minus taki że troche trudniej się ładować w niektóych miejscach, czasem trzeba na centymetry dojechać żeby starczyło kabla. No i nie wiem czy dłuższe narty wejdą, MFT ma takie poszerzenie w tym celu
View attachment 23879
Właśnie to planuję kupić, tylko w wersji czarnej.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Do poprzedniego auta kupiłem boks i uzyłem 2x, tym razem wypozyczyłem i jak narazie użyłem raz. Posiadanie wygodniejsze bo nie trzeba sobie reszerwowa, umawaic sie na odbiór i oddawanie, ale znów trzymanie tego zajmuje miejsce. Akurat ten co kupiłem to był najwiekszy mozliwy dachowy wiec zajmuje bardzo duzo miejsca

ELuk

Pionier e-mobilności
Do poprzedniego auta kupiłem boks i uzyłem 2x, tym razem wypozyczyłem i jak narazie użyłem raz. Posiadanie wygodniejsze bo nie trzeba sobie reszerwowa, umawaic sie na odbiór i oddawanie, ale znów trzymanie tego zajmuje miejsce. Akurat ten co kupiłem to był najwiekszy mozliwy dachowy wiec zajmuje bardzo duzo miejsca
A gdzie ten box mft można wypożyczyć?

Ja generalnie wole mieć dla samego mania jak to @Bronek mowi.

zibizz1

Pionier e-mobilności

Robert RM

Zadomawiam się
Gdyby kogoś interesowało na przyszłość - to bardzo fajnie to się sprawdziło. Pokrowiec Wedze z Decathlona + jakieś pierwsze lepsze pasy montażowe z Leroy (https://www.leroymerlin.pl/produkty...g-4-szt-klamra-hak-napinacz-hak-89134317.html). Obawiałem się, że będę mocował te pasy do zaczepów na fotelik, ale okazało się, że Y LR ma uchwyty w bagażniku.

Do tego pokrowca wrzuciłem narty wiązaniami góra-dół (na youtube jest sporo poradników jak spakować taki pokrowiec, ale ludzie mają tam chyba wiązania skitourowe, które są płaskie, a mi wygodniej było spiąć narty ślizgami do siebie - jak zwykle w zjazdówkach się robi).

Na dole pokrowca leżą kijki, potem z tyłu buty narciarskie, z przodu buty trekkingowe, na to narty, a na wierzchu ciuchy narciarskie, a gdzieś pomiędzy jakieś rękawice, czapki i takie tam. Kaski, pozostałe buty narciarskie weszły mi w podłogę bagażnika (i jeszcze kilka innych rzeczy). Ekwipunek dla 2+2 - z tym, że 4 par nart dla dorosłych w ten pokrowiec bym w ten sposób nie włożył.

Jedyna wada - przy foteliku dość ciasno do wpinania/wypinania pasa przy otwartym środkowym siedzeniu. Przedłużki do pasów dla mnie na taką trasę to było no-go. Więc dziecko nauczyło się wsiadać na fotelik pod zapiętym pasem, bo nikomu nie chciało się tam szukać zapięcia po 3 razie ;)

View attachment 16350
Gdzie w TMY LR są uchwyty? Szukałem, nie znalazłem. Czytałem, że tylko wersje Performance mają...
(mam LR v ChL 2022)

to_masz

Posiadacz elektryka

Halisep

Posiadacz elektryka
Muszę popytać w Poznaniu może też wypożyczają ten model, bo do Łodzi to nie mam po drodze… 👍😉🤣
Sprawdź na Minikowie

Paweł M.

Posiadacz elektryka
Firma Peruzzo i Aguri mają platformy na hak na rowery, do których można podczepić przystawki na narty.

Jest też kombinacja box + uchwyt na narty

Screenshot_20250117_162520_Samsung Internet.jpg

Robert RM

Zadomawiam się

Najnowsze dyskusje