Nawrzucałem całe mnóstwo twardych dowodów na tym forum. Pierwszy z brzegu przykład Tutaj, a i tak dyskutowałeś z dowodami.Tak jak myślałem... bajkopisarstwo zero dowodów.
Z ostatniej mojej trasy dokladnie ci pokazywałem co weszło na ładowarce a co było na screenie. A podsumowanie było kosztów ładowania ... czyli tego co zapłaciłem. A ty wciąż że sie nie opłaca, że oszukuje itp. Juz nie wiem w sumie kto oszukuje i co sie nie opłaca... bo wszystkim sie opłaca tylko nie Tobie.
Myślisz, że po Volvo, teraz pora na Teslę?Tesla nowym BMW?
Volvo jakoś nigdy nie zdobyło takiej złej renomy jak BMW, choć miało dość szybkie i mocne modele, zwłaszcza w latach 90...Myślisz, że po Volvo, teraz pora na Teslę?
oj taka 850 w kombiaku i w wersji T5R - mniamVolvo jakoś nigdy nie zdobyło takiej złej renomy jak BMW, choć miało dość szybkie i mocne modele, zwłaszcza w latach 90...
Przecież to Ty sie ciągle chwalisz jak to wspaniałe jeździsz na jedno tankowanie do Wloch i jakie wspaniałe średnie wykręcasz.Nawrzucałem całe mnóstwo twardych dowodów na tym forum. Pierwszy z brzegu przykład Tutaj, a i tak dyskutowałeś z dowodami.
Zdecyduj się czego Ty chcesz na tym forum jeżeli nie dyskusji i wymiany opinii - jeżeli chcesz by chwalić Twoje wyczyny i Teslę jako taką to nie wystarczy główna strona elektrowozu?
Ja tu staram się podawać fakty a nie peany, dla mnie rozstrzał 30% realnego zużycia a raportowanego to jest niezłe oszustwo i nie będę się powstrzymywać by Cię czasem nie urazić - trzymaj się swojej bańki jakie to BEV wspaniałe na trasy, ale nie mieszaj innym.
W ogóle to widzę niezłą hipokryzję:
Jak sam piszesz że zasuwasz 160 i nikt Cię nie dogoni - to gloria i chwała. Jak ktoś pisze że ma lepszą średnią od Ciebie - to już bandyta i rodzinę zabijam - zaczynasz ad persona.
@STMS sierdził że masz kompleksy, ja twierdzę że masz olbrzymie kompleksy, nikt nie może być szybszy od Ciebie? Tesla nowym BMW?
Jak zwykle nie doczytałeś. Moja 3LR tyle zużywa LATEM.W tym poście odpowiadając do nabrU napisałeś że przy prędkościach autostradowych 130km/h Tesla raportuje ci 190 ... a na screenie z tego postu widać że przy dużo niższej średniej zaraportowała ci 250 😀.
Zaiste następny dowód że nie czytasz co komenujesz. Napisałem wyraźnie że 1600 robię na 2 tankowania by mieć coś po zjechaniu z promu w zapasie. Z jednym po drodze możliwy jest strzał na 1200km.Cały czas czekam na dowody tych przejazdów 1600km z jednym tankowaniem i z tymi prędkościami. Chciałbym też zobaczyć rachunki za tankowanie i wtedy porównamy co się bardziej opłaca.
A czy nie wspomniałem że ja latam głównie nocą? Ty zaś chwaliłeś się że robiłeś to w dzień. 110km/h w dzień to dopiero trzeba zasuwać łamiąc wszystkie przepisy, łącznie z niemieckimi. Ja trzymam cały czas legalna prędkość + max 10km/h. Tyle że bez przerw co 1.5h na ładowanie - i to wystarcza by mieć ładną średnia w nocy.Skoro ja wykrecilem średnią 110 wiedząc że przekraczam dopuszczalne predkosci o 10 a na kawałku S o 20 co daje 140, a ty twierdzisz że średnią masz o blisko 10 wyższą i to wliczając postoje na tankowanie to Ci tylko udowodniłem że musisz przekraczać dozwolone prędkości dużo mocniej. 160 nigdzie w PL nie jechałem tylko na odcinkach w DE no limit co też jasno wyraziłem.
Oczywiście że znam na swoim przykładzie różnicę pomiędzy zużyciem latem a zimą , ale to Ty podałeś mi ten link i do tego się odnoszę. Cały czas szukam przykładów twojej jazdy ze średnią 130 i zużyciu 190kWh. Rozumiem że przyznajesz się że podałeś mi zły przykład. Ja na swoim przykładzie wiem że jazda z taką średnią na dystansie 200km generuje na ekanie Tesli wyższe wartości.Jak zwykle nie doczytałeś. Moja 3LR tyle zużywa LATEM.
Post do którego się odnosisz to zastępczy TM3P, o czym napisałem na samym początku a post jest z zimy, przy mrozach do -13 w nocy.
Widzisz różnicę?
Ja dokładnie wiem co napisałeś i co komentuje, mam też zdolności analizowania tekstu. Ponieważ całe moje czepianie się Ciebie wynika tylko i wyłącznie z moim zdaniem 'lamentowaniem' i wyolbrzymianiem problemów na temat Tesli przenalizujmy ten kawałek. Napisałeś w wątku dokładnie tak:Zaiste następny dowód że nie czytasz co komenujesz. Napisałem wyraźnie że 1600 robię na 2 tankowania by mieć coś po zjechaniu z promu w zapasie. Z jednym po drodze możliwy jest strzał na 1200km.
Moja interpretacja powyższego tekstu jest taka. Kapitalikami napisałeś JEDEN .... ten drugi postój to robisz tylko i wyłącznie dlatego że chcesz mieć tańsze paliwo. Dlatego sądzę że śmiało przejedziesz swoim ICE 1600 na jednym tankowaniu, nieprawdaż?przewaga ICE rośnie masakrycznie, bo na tej trasie miałbym JEDEN postój, niech będzie te 15 minut. .
I cały misterny plan poszedł w pi..u!
Livorno (1600 km) robię na 2 tankowania bo chce mieć tańsze paliwo z Austrii w zapasie po wyjeździe z promu na Sardynii.
Jakbym nie jeździł latem nocą ... to może bym ci uwierzył. Po pierwsze definicja nocy. Trasa 1600km średnia 110 czy 120 jakiś postój albo dwaA czy nie wspomniałem że ja latam głównie nocą? Ty zaś chwaliłeś się że robiłeś to w dzień. 110km/h w dzień to dopiero trzeba zasuwać łamiąc wszystkie przepisy, łącznie z niemieckimi. Ja trzymam cały czas legalna prędkość + max 10km/h. Tyle że bez przerw co 1.5h na ładowanie - i to wystarcza by mieć ładną średnia w nocy.
View attachment 25863
Widzisz @nabrU co Ty tam wiesz .. jedne clickbajtowy tytuł i @cooler już wie że BEVy i Tesla padną w UK mimo że oficjalne statystyki zdają się mówić zupełnie co innego.
Ja tylko podrzuce swoje zuzycie niskie jednego razu.Oczywiście że znam na swoim przykładzie różnicę pomiędzy zużyciem latem a zimą , ale to Ty podałeś mi ten link i do tego się odnoszę. Cały czas szukam przykładów twojej jazdy ze średnią 130 i zużyciu 190kWh. Rozumiem że przyznajesz się że podałeś mi zły przykład. Ja na swoim przykładzie wiem że jazda z taką średnią na dystansie 200km generuje na ekanie Tesli wyższe wartości.
Ja dokładnie wiem co napisałeś i co komentuje, mam też zdolności analizowania tekstu. Ponieważ całe moje czepianie się Ciebie wynika tylko i wyłącznie z moim zdaniem 'lamentowaniem' i wyolbrzymianiem problemów na temat Tesli przenalizujmy ten kawałek. Napisałeś w wątku dokładnie tak:
Moja interpretacja powyższego tekstu jest taka. Kapitalikami napisałeś JEDEN .... ten drugi postój to robisz tylko i wyłącznie dlatego że chcesz mieć tańsze paliwo. Dlatego sądzę że śmiało przejedziesz swoim ICE 1600 na jednym tankowaniu, nieprawdaż?
No ale dobra ... ja wiem że nie przejedziesz, więc daje ci fory i poproszę o dowody na przejechanie 1200km na jedno tankowanie albo 1600 na dwa tankowania z i potwierdzeniem czasu i kosztów w postaci rachunków z tych tankowań.
Zobaczymy czy faktycznie da się ICE jechać zarówno szybko i tanio.
Ja na swoim przykładzie wiem że jak jechałem Q7 szybko tzn .. tak jak ostatnio Teslą to potrafił mi spalić 12l. Nie wydaje mi się żeby to było tanio .. No i zasięg ... od wyjazdu teoretycznie miał być ponad 1000km ... przy tej jeździe rezerwa wskakiwało około 700 a miałem tam jakąś opcję z większym zbiornikiem. O AdBlue nie wspominam .. no i olej ... 1 litr po takiej trasie tam i z powrotem trzeba było dolać. Nowiutkie Q7 z salonu. Jak już jestem przy ICE i tematu zima/lato ... na tym forum jest wklejony screen z tegoż Audi który zimą przy jeździe wokół komina w ciągu tygodnia raportował mi zużycie ponad 20L ... hehehe.
Jakbym nie jeździł latem nocą ... to może bym ci uwierzył. Po pierwsze definicja nocy. Trasa 1600km średnia 110 czy 120 jakiś postój albo dwato jakieś 15h jazdy. Ciekawe że noc w lato ma 15 godzin.
Tak się składa, że choćby w zeszłe lato leciałem nocą z Gelsenkirchen do Pesaro. O 1 w nocy był taki ruch na włoskiej autostradzie jak na A2 o 16 w dzień powszedni. Podobnie jest jak się jedzie np noca przez Czechy, Austrię na Chorwację. Podobnie było w zatoce biskajskiej okolice Biarritz, Santander i potem Bilbao. Generalnie ruch latem jest dużo większy nawet nocą niż na komentowanej trasie po przejechaniu Monachium, a potem jeszcze mniejszy po Norymberdze na kierunku wschodnim.
Podsumowując bo już nie chce mi się tego dalej ciągnąć bo zdaje się kolega pała jakąś niezdrową nienawiścią do BEV a szczególnie Tesli po swoich przygodach:
- zgadzamy się że nie tylko Tesla kłamie ze zużyciem
Cały czas czekam na dowody twoich wspaniałych, tanich przejazdów no i tego z Tesli latem ;-).
Wydaje mi się że mimo tego że najpierw kolega STMS obrażał mnie twierdząc że coś tam biorę, potem że mam kompleksy, a Ty że mam jeszcze większe kompleksyto problem ma zdaje się ktoś inny piszący po nocach o 3 rano takie oto teksty.
View attachment 25862
Ciekawe jak wybrniesz z 10% na grzanie w godzinę ;-)
View attachment 25863
Widzisz @nabrU co Ty tam wiesz .. jedne clickbajtowy tytuł i @cooler już wie że BEVy i Tesla padną w UK mimo że oficjalne statystyki zdają się mówić zupełnie co innego.
Link
View attachment 25864