Pulled the trigger ;)

nabrU

Moderator
Postów kolegi @cooler to ja nie widzę, ale w sumie pewnie nic nowego nie pisze, więc nie żałuję ;)

Michal

Moderator
@cooler w jednym wątku skończył i już przyczepił sie do kolejnego z tymi samymi bzdurami. W sumie to do trzeciego bo przy okazji przy Audi Q6 tez próbował coś udowadniać i nie wyszło.
A ja mówię sprawdzam.
Pokaż dowody na tak niskie zużycie swojej TM3LR przy tych prędkościach o których piszesz. Chciałbym zobaczyc na ekranie z twojej Tesli czas przejazdu dystans i zużycie. Ja zaczynam podejrzewac że Ty masz jakąś chorobę dwubiegunową. Raz ... jaki to słaby samochód, oszukuje itp itd po czym jaki wspaniały a za chwilę już mniej wspaniały. I wieczne podliczanie kto ile zużył i za ile. To się robi niesmaczne.
Sprzedać chce, to zmienił zdanie ;)

nabrU

Moderator
A propos jeszcze podsumowania po tych 25k mil / 40k km, to minimum 6500 km z tego przebiegu było zrobione po europejskich drogach również z europejskimi prędkościami. Ale przecież Tesla kłamie, bo to tylko z jazdy dane :p

pxl_20240804_214716868-jpg.19723

cooler

Pionier e-mobilności
@cooler w jednym wątku skończył i już przyczepił sie do kolejnego z tymi samymi bzdurami. W sumie to do trzeciego bo przy okazji przy Audi Q6 tez próbował coś udowadniać i nie wyszło.
A ja mówię sprawdzam.
Pokaż dowody na tak niskie zużycie swojej TM3LR przy tych prędkościach o których piszesz. Chciałbym zobaczyc na ekranie z twojej Tesli czas przejazdu dystans i zużycie. Ja zaczynam podejrzewac że Ty masz jakąś chorobę dwubiegunową. Raz ... jaki to słaby samochód, oszukuje itp itd po czym jaki wspaniały a za chwilę już mniej wspaniały. I wieczne podliczanie kto ile zużył i za ile. To się robi niesmaczne.
Dobrze Cię podsumował kolega @STMS: nie trzymasz ciśnienia...

Ja się zdziwiłem bardzo dużym zużyciem na pierwszy rzut oka zużyciem Tesli @nabrU, gdzie w zupełnie innych, bardziej przyjaznych warunkach BEV zużył bardzo dużo energii, po czym sam znalazłem gdzie się pomyliłem (podał z Teslafi a nie to co pokazuje Tesla), a Ty zaczynasz gównoburzę...
W dodatku nie napisałem że moja Tesla ma niskie zużycie, wręcz odwrotnie, przeliczyłem na realne zużycie i to jest dużo więcej niż wszyscy myślą, ok 30%więcej i wygląda że to samo wyszło @nabrU: 143Wh/km vs 199Wh/km. A Ty zaczynasz tyradę, nie doczytasz i się rzucasz.

W dodatku nie doczekasz się żadnych screenów z ekranu, bo gdybyś choć raz przeczytał ze zrozumieniem to byś wiedział że moja stoi w serwisie Tesli a jeżdżę zastępczym, więc czekaj zdrów.

cooler

Pionier e-mobilności
A propos jeszcze podsumowania po tych 25k mil / 40k km, to minimum 6500 km z tego przebiegu było zrobione po europejskich drogach również z europejskimi prędkościami. Ale przecież Tesla kłamie, bo to tylko z jazdy dane :p

Jeżeli prędkość z tych 6k km to autostradowe 130 km/h to rzeczywiście super zużycie, mój przy takich prędkościach latem raportuje ok 190Wh/km, a zużywa przy ładowarce pewnie z 240-250Wh/km

cooler

Pionier e-mobilności
Sprzedać chce, to zmienił zdanie ;)
Zostaje na razie, nie ma na co zmienić... Na dalsze trasy to wiadomo... 1200km z jednym tankowaniem :)
Jeżeli Model 3 dostanie dużo większą baterię to wtedy będzie ten moment. Na pewno nie teraz.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025

Czyli tesla pokazuje 14 kWh na 100 km, a bierze prawie 20 kWh na 100 km średnio i to bez straty na ładowarkach, dobrze to rozumiem?
Gdy to zauważyłem w grudniu słyszałem o 10% różnicy, a jest to bliżej 40 %

krzyss

Pionier e-mobilności
Czyli tesla pokazuje 14 kWh na 100 km, a bierze prawie 20 kWh na 100 km średnio i to bez straty na ładowarkach, dobrze to rozumiem?
Ja kiedys pisalem ze zima tesla z podgrzaniem czasem, bez wartownika bierze 25-26kWh.
I mierzylem to w prosty sposob. Ladowalem sie przez dwa miesiace luty i marzec tylko na miescie i spisywalem zaplacone kwh z ladowarek.
Wyszlo mi wlasnie 25-26kWh na 100km.
W domu moze wyjsc minimalnie mniej.
W lecie to jakies 20-22kWh
I w lecie nie licze jezdzenia w trasy, bo wtedy masz bardziej 24kWh

nabrU

Moderator

Dobrze rozumiesz (tylko weź pod uwagę, że fotka jest z wakacji gdy było nawet 38*C czyli dealne warunki dla baterii - zajeżdżałem często na SuC bez podgrzewania). Choć to pewnie zależy jak często ktoś używa sentry (ja cały czas z wyłączeniem domu) i podgrzewania i chłodzenia (też często używam).

Poczytaj tutaj:

W moim wypadku to 28% różnicy ;), która mnie 'nie boli', bo mnie zasadniczo interesuje ile mi zużywa jadąc, a nie ile zużył dzisiaj w pracy na sentry czy wczoraj rano na podgrzanie, abym wsiadł do ciepłego samochodu.

Last edited:

viallos

Pionier e-mobilności
Dobrze Cię podsumował kolega @STMS: nie trzymasz ciśnienia...

Ja się zdziwiłem bardzo dużym zużyciem na pierwszy rzut oka zużyciem Tesli @nabrU, gdzie w zupełnie innych, bardziej przyjaznych warunkach BEV zużył bardzo dużo energii, po czym sam znalazłem gdzie się pomyliłem (podał z Teslafi a nie to co pokazuje Tesla), a Ty zaczynasz gównoburzę...
W dodatku nie napisałem że moja Tesla ma niskie zużycie, wręcz odwrotnie, przeliczyłem na realne zużycie i to jest dużo więcej niż wszyscy myślą, ok 30%więcej i wygląda że to samo wyszło @nabrU: 143Wh/km vs 199Wh/km. A Ty zaczynasz tyradę, nie doczytasz i się rzucasz.

W dodatku nie doczekasz się żadnych screenów z ekranu, bo gdybyś choć raz przeczytał ze zrozumieniem to byś wiedział że moja stoi w serwisie Tesli a jeżdżę zastępczym, więc czekaj zdrów.
Tak jak myślałem... bajkopisarstwo zero dowodów.
Z ostatniej mojej trasy dokladnie ci pokazywałem co weszło na ładowarce a co było na screenie. A podsumowanie było kosztów ładowania ... czyli tego co zapłaciłem. A ty wciąż że sie nie opłaca, że oszukuje itp. Juz nie wiem w sumie kto oszukuje i co sie nie opłaca... bo wszystkim sie opłaca tylko nie Tobie.

Najnowsze dyskusje