Sprzedać chce, to zmienił zdanie@cooler w jednym wątku skończył i już przyczepił sie do kolejnego z tymi samymi bzdurami. W sumie to do trzeciego bo przy okazji przy Audi Q6 tez próbował coś udowadniać i nie wyszło.
A ja mówię sprawdzam.
Pokaż dowody na tak niskie zużycie swojej TM3LR przy tych prędkościach o których piszesz. Chciałbym zobaczyc na ekranie z twojej Tesli czas przejazdu dystans i zużycie. Ja zaczynam podejrzewac że Ty masz jakąś chorobę dwubiegunową. Raz ... jaki to słaby samochód, oszukuje itp itd po czym jaki wspaniały a za chwilę już mniej wspaniały. I wieczne podliczanie kto ile zużył i za ile. To się robi niesmaczne.
Dobrze Cię podsumował kolega @STMS: nie trzymasz ciśnienia...@cooler w jednym wątku skończył i już przyczepił sie do kolejnego z tymi samymi bzdurami. W sumie to do trzeciego bo przy okazji przy Audi Q6 tez próbował coś udowadniać i nie wyszło.
A ja mówię sprawdzam.
Pokaż dowody na tak niskie zużycie swojej TM3LR przy tych prędkościach o których piszesz. Chciałbym zobaczyc na ekranie z twojej Tesli czas przejazdu dystans i zużycie. Ja zaczynam podejrzewac że Ty masz jakąś chorobę dwubiegunową. Raz ... jaki to słaby samochód, oszukuje itp itd po czym jaki wspaniały a za chwilę już mniej wspaniały. I wieczne podliczanie kto ile zużył i za ile. To się robi niesmaczne.
Jeżeli prędkość z tych 6k km to autostradowe 130 km/h to rzeczywiście super zużycie, mój przy takich prędkościach latem raportuje ok 190Wh/km, a zużywa przy ładowarce pewnie z 240-250Wh/kmA propos jeszcze podsumowania po tych 25k mil / 40k km, to minimum 6500 km z tego przebiegu było zrobione po europejskich drogach również z europejskimi prędkościami. Ale przecież Tesla kłamie, bo to tylko z jazdy dane
![]()
Zostaje na razie, nie ma na co zmienić... Na dalsze trasy to wiadomo... 1200km z jednym tankowaniemSprzedać chce, to zmienił zdanie![]()
Czyli tesla pokazuje 14 kWh na 100 km, a bierze prawie 20 kWh na 100 km średnio i to bez straty na ładowarkach, dobrze to rozumiem?A propos jeszcze podsumowania po tych 25k mil / 40k km, to minimum 6500 km z tego przebiegu było zrobione po europejskich drogach również z europejskimi prędkościami. Ale przecież Tesla kłamie, bo to tylko z jazdy dane
![]()
Ja kiedys pisalem ze zima tesla z podgrzaniem czasem, bez wartownika bierze 25-26kWh.Czyli tesla pokazuje 14 kWh na 100 km, a bierze prawie 20 kWh na 100 km średnio i to bez straty na ładowarkach, dobrze to rozumiem?
Gdy to zauważyłem w grudniu słyszałem o 10% różnicy, a jest to bliżej 40 %
Czyli tesla pokazuje 14 kWh na 100 km, a bierze prawie 20 kWh na 100 km średnio i to bez straty na ładowarkach, dobrze to rozumiem?
Gdy to zauważyłem w grudniu słyszałem o 10% różnicy, a jest to bliżej 40 %
Tak jak myślałem... bajkopisarstwo zero dowodów.Dobrze Cię podsumował kolega @STMS: nie trzymasz ciśnienia...
Ja się zdziwiłem bardzo dużym zużyciem na pierwszy rzut oka zużyciem Tesli @nabrU, gdzie w zupełnie innych, bardziej przyjaznych warunkach BEV zużył bardzo dużo energii, po czym sam znalazłem gdzie się pomyliłem (podał z Teslafi a nie to co pokazuje Tesla), a Ty zaczynasz gównoburzę...
W dodatku nie napisałem że moja Tesla ma niskie zużycie, wręcz odwrotnie, przeliczyłem na realne zużycie i to jest dużo więcej niż wszyscy myślą, ok 30%więcej i wygląda że to samo wyszło @nabrU: 143Wh/km vs 199Wh/km. A Ty zaczynasz tyradę, nie doczytasz i się rzucasz.
W dodatku nie doczekasz się żadnych screenów z ekranu, bo gdybyś choć raz przeczytał ze zrozumieniem to byś wiedział że moja stoi w serwisie Tesli a jeżdżę zastępczym, więc czekaj zdrów.