Nie chodzi o to co wiem, tylko o to co jest na zamówieniu.
Ma być każdy szczegół samochodu, którym akurat mogę być zainteresowany.
Żeby nie było tak, że np. zamawiam auto z radarami, a odbieram bez nich i nie mogę nic z tym zrobić, bo na zamówieniu tego nie było.
Zobacz sam, ilu ludzi, którzy już zamówili ostatnio model RWD, pyta na forum jak on jest wyposażony.
Dla mnie to jakiś absurd, nie lubię loterii...
Kup z placu albo używany.
A może Tesla jest nie dla Ciebie, bo jeśli musisz mieć kontrolę nad każdym szczegółem, to będzie Cię wkurzać każda większa aktualizacja, która przynosi zmiany na które nie masz wpływu.
Nie bzdurz.
Zasięg zimą będzie inny niż latem, jesteś przekonany że Tesla informuje o tym zimowym?
Bo ja jestem przekonany że nie.
Więc na podstawie wielkości baterii jestem w stanie oszacować zasięg w każdych warunkach.
I dzięki temu mam szansę wiedzieć, czy zimą dojadę z chaty na działkę nad morze bez ładowania czy nie.
Zasięg to wypadkowa prędkości, temperatury zewnętrznej, prędkości wiatru, temperatury w kabinie, opon, felg, stylu jazdy, nawierzchni, nachylenia terenu, masy brutto... jak sobie wyobrażasz, żeby producent prawidłowo podał zasięg?
Z drugiej strony jest EPA, WLTP, ABRP i nawigacja pokładowa, z których rozsądny człowiek może sobie oszacować, jak daleko zajedzie