miv
Posiadacz elektryka
Na to wygląda, choć bateria wydaje się inna: deczko większa z szybszym ładowaniem.Czyli to jest 4x4 Sportline 85 z ekskluzywnymi detalami. Mozna sie rozejsc![]()
Na to wygląda, choć bateria wydaje się inna: deczko większa z szybszym ładowaniem.Czyli to jest 4x4 Sportline 85 z ekskluzywnymi detalami. Mozna sie rozejsc![]()
Dodali te 2kwh zeby pokryc straty z dodatkowego silnika z przodu.Na to wygląda, choć bateria wydaje się inna: deczko większa z szybszym ładowaniem.
1. Trzymasz się VAG z jakiegoś konkretnego powodu? Rynek jest szerszy i ma chyba nawet lepiej zaprojektowane BEV pod względem technicznym i użytkowym, ale oczywiście każdy może mieć swoje sympatie i preferencjecześć. Byłem u lokalnego dealera w piątek i robiłem wstępnie konfig. - system wywyalił mu na ekranie, że po bodaj 35 tygodniu 2025 na produkcji będą pojazdy z innymi bateriami. Robiliśmy na wersję 85 i pokazywał zmianę spec na baterię z niższym prądem ładowania. Niestety człowiek od Skody nic nie wiedział więcej (ogólnie za wiele nie wiedział) - jeżeli nie mylę czegoś to ze 175kW na 150kW (albo nawet niżej) ma być ta zmiana - nic więcej nie wynikało poza tym, że to zmiana dostawcy baterii.
Chyba weźmiemy tego Elronda bo jeździmy 4 lata ID3 i to takie faktycznie nieco lepsze ID3 bo ma większy bagażnik. Poza tym w ID3 przy baterii 77kWh są od razu idiotyczne 20 calowe koła co mnie doprowoadza do szału. I ogólnie skoda wychodzi ciut lepiej. Mimo mojego wstrętu (i żony również) do pseudo SUVów.
ID ma wady różne drobne, ale bardzo się nam dobrze jeździło 4 lata. I nigdy więcej małej baterii (45 mamy). Pozdro!
Jeśli szukasz czegoś niedużego, to pewnie w podobnych pieniądzach czy delikatnie za więcej chodzą chyba BMW iX1, iX2, Mercedes EQB, a z drugiej strony (choć meb nie jest mistrzostwem świata jednak), to dość fajne recenzje mają Fordy Explorer i Capri, gdzie jeszcze w cenie masz 8 lat spokoju - gwarancja i przeglądy. Ceny bardzo miłe. Oglądałeś może te modele?1. Tesli nie kupięChińskich też nie raczej. Reszta nie porywa niczym. Platforma MEB jest ok. Nowy silnik AP550 jest znakomity, elrog wypada bardzo dobrze w zużyciu prądu jak na pseudo SUVa. Jakiś test kilkunastu autek na YT wczoraj widziałem (koło Rzymu się działo) i skoda przy masie 2100kg miała lepesze zużycie realne (koło 18kWh) niż małe pierdy ważące 1700kg....Lepiej zaprojektowane to może 400/800V być może, reszta mnie średnio w sumie interesuje jako zwykłego usera
2. kasa kasa kasa, oraz człowiek mało wiedział 4 lata temu. A jednak to nasze jedyne auto w domu, czasem jadę na wakacje itepe
3. tak tak