TESLA - ciekawostki

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja nie mogę wywalić Tesli S LR zmowionej za zwrotne 500 zl. Nawet w Serwisie główny ich menago tego nie potrafił. Wisi mi i auto i kasa. Ponoć jak spytają czy rezygnuje to wtedy da się?

abes99

Posiadacz elektryka
Tak mi także zwrócili bez problemu za auto które zamówiłem rok temu ;)
Zgłaszałeś się do nich o zwrot czy sami zwrócili (jeśli sami to ile to trwało)? Miałem zamówienie po starej cenie na TM3 z marca zeszłego roku, ale jakieś 2-3 tygodnie temu z niego zrezygnowałem (dostałem maila o przypisaniu nr VIN na który odpisałem, że niestety nie mogę odebrać samochodu i proszę o anulowanie zamówienia). A z tego co kojarzę, to w umowie zastrzegali sobie możliwość pozostawienia opłaty wstępnej jako zadośćuczynienia za ich fatygę czy jakoś tak ;)

pluto

Pionier e-mobilności
Tak zgłosiłem do p. Joanny e-mailowo ( [email protected]) opiekunki nowego zamówienia na TMY prośbę o anulowanie starego zamówienia na TM3 (ze stycznia 2022).
Myślałem że mi nie zwrócą bo faktycznie zgodnie z umową zastrzegli sobie możliwość zachowania wpłaty wstępnej a jednak zwrócili i to po 3 dniach od wysłania prośby ;)

Michal

Moderator

Michal

Moderator
Wczoraj czytałem o znaczeniu oraz etymologii słowa "cieśla" i okazuje się, że pochodzi m.in. od prasłowa "tesla", które w innych językach oznacza to samo.
Gdyby ktoś się zastanawiał, to zajmuje się budynkami i konstrukcjami z drewna na stałe powiązanymi z budynkami.

daniel

Señor Meme Officer
Wczoraj czytałem o znaczeniu oraz etymologii słowa "cieśla" i okazuje się, że pochodzi m.in. od prasłowa "tesla", które w innych językach oznacza to samo.
Gdyby ktoś się zastanawiał, to zajmuje się budynkami i konstrukcjami z drewna na stałe powiązanymi z budynkami.
Cieśla tylko u nas o ‘rzemieślniku’, u innych Słowian tesla i teslja, ‘siekiera’.
W sumie logo Tesla wygląda jak toporek. Ciekawe czy zbieg okoliczności. Mogli wziąć jakieś piorunki czy coś. ;)

Pleśniak

Posiadacz elektryka
To chyba jednak coś ciekawego Elon ogłosi na Investor Day :D