Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Szymek

Fachowiec
MORNING CHORUS - pierwszy statek do EU z Q3 2022
Tak ale wg Mr M. będą to głównie RHD dla UK. Stad statek najpierw płynie do Southampton ( edd 15 Aug) a dopiero później do Zeebrugge ( edd 18 Aug). Także raczej za duzo dla nas nie będzie. Co jest w sumie dość dziwne bo na filmie widać ze sporo samochódów to LHD wiec nie wiem.

Szymek

Fachowiec
Dużo czarnych ! :sneaky:
Jest kolejny ekscytujący film z portu:

Co do czarnych to jest to chyba tylko wrażenie. Jak się przyjrzeć to z góry szare również wyglądają jak czarne. Niebieskie chyba to samo (ale tu nie jestem pewny).

Ktoś z forum obliczył ze aktualnie to co widać to ~7250 sztuk. Czyli prawi dwa statki. Jeden popłynie do UK a drugi ma lecieć prosto do Zebbrugge lub Koper.

Mat

Zadomawiam się
A to już klasyk oczywiście - mi powiedzieli, że pójdzie do kolejnego oczekującego ;)
Takie rzeczy raczej pod koniec kwartału, a teraz wygląda na to, że będzie jakaś dostawa wcześniej ;)
Do tego wszystkiego dodałbym jeszcze, że jak już zapłaciłeś to zainteresowanie Tesli twoją sprawą maleje i wtedy zaczynasz dzwonić kiedy wreszcie będziesz mógł odebrać to wyczekane autko. Pan z Ząbek znał mój nr telefonu już na pamięć ;) Muszę mu jednak oddać, że dzielnie odbierał telefony lub oddzwaniał. Słabe natomiast jest to, że Tesla w Polsce nie ma żadnej pozycji i działa na zasadzie ochłapów zarówno zamówieniowych jak i informacyjnych. Czesząc zagraniczne fora wiedziałem więcej o lokalizacji mojego auta niż ludzie w Ząbkach, co więcej wygląda na to, że nawet za bardzo nie mają na to wpływu. I tutaj pojawia się pytanie nie mają bo są ignorowani, czy nie mają bo nic nie robią by ich/nasz głos był zauważony...

Nemiroff

Zadomawiam się
Witajcie, statek MORNING CHORUS z około 4500 M3/MY, głównie M3 jest w drodze do Europy. Wedle trackingu ma dotrzeć 15.08 do UK potem BE a załadowany jest głównie LHD. Jednakże kilka osób z RO, FI dostało dzisiaj rano VIN'y. Ktoś z Was może też?

U mnie w apce nadal Szac. dostawa: Sierpień. Kolejny statek ładuje się w SH, ma płynąć do BE / Zeebrugge. Termin w BE pod koniec sierpnia ETA nieznany. Więcej M3 nie będzie bo stoi produkcja w w SH.

Last edited:

Najnowsze dyskusje