krzyss

Pionier e-mobilności
No niestety nie. Telefon i karta są niepotrzebne, po podłączeniu do akumulatora silniczek odblokowujący drzwi się uruchamia, wystarczy pociągnąć za klamkę, zresztą odkąd samochód się zablokował, kontakt z telefonem też się urwał i nic na poziomie telefonu nie jestem w stanie zrobić.
Drzwi sie nie otworza, aplikacja moze auta nie widziec ale auto widzi po BT kluczyk.

ciastek

Pionier e-mobilności
Następnie odłączyłem napięcie i...... szyba od strony kierowcy obsunęła się o 5 cm w dół. Czemu ? Nie wiem.
Dziwne, że szyba opada po odłączeniu zewnętrznego źródła napięcia, a nie przy otwieraniu drzwi.
Odłączasz je przy zamkniętych drzwiach?

p0li

Pionier e-mobilności
@Olecki @p0li dlatego piszę, że:
Jak Ktoś nie jest gotów lecieć na Marsa to Tesli nie kupuje.
a wiesz ze z podroza na tego marsa to tez nie jest tak hop siup jakby elon chcial? moze nasze dzieci beda obserwowac ta podroz - my - nie wiem czy doczekamy
(mowie o w pelni zalogowej podrozy)

krzyss

Pionier e-mobilności
a wiesz ze z podroza na tego marsa to tez nie jest tak hop siup jakby elon chcial? moze nasze dzieci beda obserwowac ta podroz - my - nie wiem czy doczekamy
(mowie o w pelni zalogowej podrozy)
To bedzie zaraz po tym jak samochody beda same jezdzily ;)

Last edited:

kzahel

Zadomawiam się
Drzwi sie nie otworza, aplikacja moze auta nie widziec ale auto widzi po BT kluczyk.
No nie wiem czy można prościej. Drzwi się otwierają ponieważ prąd podany uruchomił silniczki do otwierania drzwi i aplikacja i cybertechnologia elona maska nie bierze w tym udziału. To jest właśnie obejście. Szyba się obsunęła w momencie otwarcia drzwi czyli pociągnięcia za klamkę. Nie wróciła na swoje miejsce w momencie zamknięcia drzwi a wręcz się obsunęła niżej. Piszę jak jest, nie wiem czemu tak się stało. Assistans dzwonił ale jak mu powiedziałem, że samochód jest zamknięty i koła się nie obracają to jest problem. No po prostu czegoś takiego jeszcze nie było. To jest TESLA - cos za coś :)

ciastek

Pionier e-mobilności
No nie wiem czy można prościej. Drzwi się otwierają ponieważ prąd podany uruchomił silniczki do otwierania drzwi (…)
LOL. Nie sposób zaprzeczyć.
Assistans dzwonił ale jak mu powiedziałem, że samochód jest zamknięty i koła się nie obracają to jest problem.
Przecież go otworzyłeś. I ta sama instrukcja, która mówi jak podłączyć zewnętrzne zasilanie wspomina też:
W przypadku próby aktywacji trybu transportowego (aby wciągnąć pojazd na lawetę) (…). Pozostaw źródło zasilania podłączone do momentu zabezpieczenia pojazdu.

Qult

Zadomawiam się
W sumie to jak laweta przyjedzie to ich sprawa jak auto załadują. Z drugiej strony jak nie masz aku drugiego to na kablach od drugiego auta podłączonych Tesla ma byc ładowana na lawete...heh dobre. Jakiś boosterek może albo w bagazniku jakis mały aku 12v wozic. Swoją drogą faktem jest że czekasz na assistance 2dni...? To na autostradzie jak sie speeerdoly to tez tam nocować trzeba? Kiedys o to pytałem na forum wlasnie jak dziala assistance przy jednym serwisie w pl. Tego sie wlasnie obawiałem. Troche pecha i jesteś usmażony. W moich osobistych przypadkach zastepcze na lawecie dostawałem 2 razy w ciagu 2godzin od zgłoszenia awarii, przepakowałem rzeczy i sajonara lece dalej zastępczym i tak to powinno wyglądać.

krzyss

Pionier e-mobilności
No nie wiem czy można prościej. Drzwi się otwierają ponieważ prąd podany uruchomił silniczki do otwierania drzwi i aplikacja i cybertechnologia elona maska nie bierze w tym udziału. To jest właśnie obejście. Szyba się obsunęła w momencie otwarcia drzwi czyli pociągnięcia za klamkę. Nie wróciła na swoje miejsce w momencie zamknięcia drzwi a wręcz się obsunęła niżej. Piszę jak jest, nie wiem czemu tak się stało. Assistans dzwonił ale jak mu powiedziałem, że samochód jest zamknięty i koła się nie obracają to jest problem. No po prostu czegoś takiego jeszcze nie było. To jest TESLA - cos za coś :)
Ok teraz rozumiem.
Czyli zakladajac ze jak chca ukrasc auto to musza pozbawic go napiecia na aku 12V i podac zewnetrzne j auto sie otworzy.
Ale jak sie zasilanie normalnie to sie nie otworzy, czyli nie tak latwo ukrasc.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja mam PZMot Aass z 1000km holowaniem na kierowcę. Jest drogo w tym roku ale na te co mi zostały pojazdy wystarczy. Gdyby Tesla nawaliła to zawsze jest. A do tego pod domem to pośpiechu nie ma.
No cóż jest jak jest