Volvo EX30 czy to paradox ID.3 ?

• Thread starter Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
  • Start date
  • Tags
    None

Lisciasty

Zadomawiam się
Znaczy SUV-owate? Czy w podobnej cenie? Jeśli będziesz kupował nowy to za 2 lata może być dużo nowych modeli.

Generalnie jest tak że teraz jeździ e-niro z 2019 i zastanawiam się nad przyszłym następcą. Nie musi być suwowate, dobrze by było żeby nie było większe niż e-niro, było takim zajebistym modelem jak e-niro w tym czasie, miało AWD i nie miało telewizora ;P
Ale rynek się tak szybko zmienia że czort wie co będzie za te 2 lata i to wcale nie musi oznaczać zmian na lepsze :/

Ten tablet nie przeszkadza za bardzo.
Bardzo łatwo się do niego można przyzwyczaić.
Może i tak, ale drażni mnie że człowiek wydaje x-set tysięcy na furę, gdzie producent żeby sobie przyciąć koszty wsadza macany tablet za 200 dolców i uważa że kwestię kokpitu ma załatwioną. Poza tym wygląda to ch.owo. Oczywiście to opinia subiektywna, nie mniej jednak jak mam wydać kasę i potem się wkurzać to chyba nie tędy droga ;)

Slaby silnik, mała bateria, napęd na przód...

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Smart, ma lepsze jakościowo materiały i wykończenie.
No i ma normalne zegary, ma normalne przyciski otwierania szyb, ma normalnie skonstruowany cennik który nie powoduje, że dorzucenie kamer 360 winduje cenę na poziom TMY, etc.
Tak czy inaczej pytanie brzmiało jakie są nowe modele spodziewane w najbliższych 2 latach to na szybko wrzuciłem co mi przyszło do głowy.

PiotrS

Posiadacz elektryka
Może i tak, ale drażni mnie że człowiek wydaje x-set tysięcy na furę, gdzie producent żeby sobie przyciąć koszty wsadza macany tablet za 200 dolców i uważa że kwestię kokpitu ma załatwioną. Poza tym wygląda to ch.owo. Oczywiście to opinia subiektywna, nie mniej jednak jak mam wydać kasę i potem się wkurzać to chyba nie tędy droga ;)

No ale akurat te oszczędności producenta mają odbicie w cenie auta.
EX30 zapowiada się naprawdę dobrze w super cenie, więc ja bym się tym tabletem nie przejmował za bardzo.

Lisciasty

Zadomawiam się
No ale akurat te oszczędności producenta mają odbicie w cenie auta.
EX30 zapowiada się naprawdę dobrze w super cenie, więc ja bym się tym tabletem nie przejmował za bardzo.
Wersja plus awd 240k brutto. To tyle co dałem za ev6 plus awd. No sorry to NIE jest super cena :>

Ev3

Pionier e-mobilności
W smarcie#1 jest wiecej miejsca z tyłu, bo i dłuższy samochód.
Ilość miejsca z tyłu to najmniejszy problem w tej klasie, jeśli ktoś potrzebuje auta rodzinnego, to za 200 tys+ ma lepsze propozycje.