wypadek/stłuczka czyli moje przygody z naprawą Tesla Model 3 SR+

danielm

Pionier e-mobilności
Ale taka prawdziwa skora ? To w 2018 byla jeszvze prawdziwa ?
tak, na fotelach juz nie ale podobno szukali jakiegoś materiału na skóre żeby pot nie wsiąkał a było to trwałe i na rynek europejski już krowy nie gineły na nasze kierownice. nigdy nie miałem skórzanej chyba, i musze przyznać że przyjemniejsza w dotyku

danielm

Pionier e-mobilności
aktualizacja po 2 tygodniach:
auto w trybie serwisowym pokazuje lokalizacje samochodu oraz otwarcie bagażników. nie pokazuje otwarcia drzwi a te są wymieniane więc raczej zamknięte nie są :)

Screenshot_20211122-131532_Tesla.jpg

Bartosz

Pionier e-mobilności
aktualizacja po 2 tygodniach:
auto w trybie serwisowym pokazuje lokalizacje samochodu oraz otwarcie bagażników. nie pokazuje otwarcia drzwi a te są wymieniane więc raczej zamknięte nie są :)

View attachment 2896
Ona pewnie głównie tam stoi i się wietrzy. Wiesz jak długo usuwa się taką szkodę jak Twoja? Maksymalnie 3-4 dni i gotowa do odbioru.

Michal

Moderator
Ona pewnie głównie tam stoi i się wietrzy. Wiesz jak długo usuwa się taką szkodę jak Twoja? Maksymalnie 3-4 dni i gotowa do odbioru.
No chyba nie do końca... Robiłem podobna szkodę z AC w kia - musieli sprowadzić nadkole, zderzak i inne pierdoły na wymianę, ale że one nie są pod kolor, tylko takie szare, to później jeszcze pomalować i zamontować. Całość trochę ponad tydzień. Ciekawe ile tutak czekają na części... Jak mi naprawiali jakieś wiązki przewodów, to leciały samolotem z Frisco...

danielm

Pionier e-mobilności
No chyba nie do końca... Robiłem podobna szkodę z AC w kia - musieli sprowadzić nadkole, zderzak i inne pierdoły na wymianę, ale że one nie są pod kolor, tylko takie szare, to później jeszcze pomalować i zamontować. Całość trochę ponad tydzień. Ciekawe ile tutak czekają na części... Jak mi naprawiali jakieś wiązki przewodów, to leciały samolotem z Frisco...
nie no na części czekałem 2,5 miesiąca :) 3 rodzaje nitów są potrzebne :)

Bartosz

Pionier e-mobilności
Oni już wszystko mieli na miejscu, gdy Daniel odstawiał auto. Mówię, max 3-4 dni. Tyle razy byłem poobijany, że wiem ile to się robi.

Michal

Moderator
Przeczytaj pierwszy post w wątku, to wszystkiego się dowiesz.
Ja ze swojego doświadczenia z serwisem mogę napisać - jak mają zastępczy TMX albo TMS, to dają. Jak nie mają, to nie wyczarują ;)