Tak jak myślałem .. bardzo podobną trasę tylko dłużej po Polsce zrobiłem ostatnio w 10h ;-)odległość 1250km, czas podróży do Split 15h.
Świętnie .. ogromny argument za pozostaniem przy TM3 .. powiem szczerze że nawet nie podejmowałem próby bo bałem się że obiję sobie lakier .. w rowerze oczywiściekolarka wchodzi bez gimnastyki.
Ale ja nie podważam ilości ładowań tylko nie chce mi się wierzyć w ich czas. Czy jadąc z północy polski na południe Niemiec (trasa którą ja robię) różni się od Twojego przejazdu??🤔 u mnie zawsze 4 ładowania i już wiem, żeby wyjeżdżać na Ok 75-80% z domu (okolice Gorzowa wlkp) do beelitz na 1szą ładowarkę. Bo jak przyjeżdżałem na dużym naładowaniu to prędkość miałem Ok 50/60kW i zazwyczaj pierwsze ładowanie trwało Ok 50minProszę bardzo
1. Trasa okolice Wrocławia na płn 60km. do Splitu, wyjazd 02.00 na miejscu o 17.00 (w tym postój 0.5h na granicy Chorwacji), prom był na 18.30
odległość 1250km, czas podróży do Split 15h.
- w domu załadowany na 100%
- pierwsze ładowanie w Brnie (jadę przez Kłodzko, Ołomuniec)
- następnie Maribor
- ostatnie Otocać,
- do splitu wjeżdzam na 20% aku, potem na wyspę VIS promem i dojeżdzam do gospodarzy z 17%.
powrót:
-Otoćać, Maribor, Poysdorf (tylko dlatego że trzeba było się kimnąć bo inaczej do Brna bym dotarł)
- ponieważ w PL jest ładowanie za free dobiłem trochę w Kostomłotach poznając alternatywną trasę do zakorkowanej i niebezpiecznej drogi nr 8 z Wrocławia do Kłodzka.
- Na autostradach starałem się trzymać 120 km/h, wiele odcinków jest 100km/h.
Na SuC dojeżdzałem różnie raz na 15% raz na 20%, ładowanie do 85%, chyba na ostatnim do 70% Tesla podała, że starczy (Otoćac->Split 260km).No przy jezdzie 100km/h to sie da te 1250km zrobic 😜
Ladowales do ilu % na SUC ? I naprawde postoje tylko 30minutowe pozwalaly tak jechac ?
Od czego?nie to żebym marudził ale strasznie odeszliście od tematu![]()
@danielm tylko odpowiem 1 zdanie i już się zamknę z tym ładowaniem na SuC.Ale ja nie podważam ilości ładowań tylko nie chce mi się wierzyć w ich czas. Czy jadąc z północy polski na południe Niemiec (trasa którą ja robię) różni się od Twojego przejazdu??🤔 u mnie zawsze 4 ładowania i już wiem, żeby wyjeżdżać na Ok 75-80% z domu (okolice Gorzowa wlkp) do beelitz na 1szą ładowarkę. Bo jak przyjeżdżałem na dużym naładowaniu to prędkość miałem Ok 50/60kW i zazwyczaj pierwsze ładowanie trwało Ok 50min
To jak na stypie....czasem jest wesołonie to żebym marudził ale strasznie odeszliście od tematu![]()
Rzadko bywam, ale jak kojarzę to na wszystkich było wesołoTo jak na stypie....czasem jest wesoło