Zakup z inventory - gorsze egzemplarze?

inter

Pionier e-mobilności
Czyli dobrze liczę, że jeśli zamówię teraz w konfiguratorze, to jeszcze się mogę załapać na tę dostawę?
Najprościej zadzwonić, mają aktualna listę wolnych samochodów. Ja akurat byłem osobiście w Katowicach dopytać.

piotrpo

Pionier e-mobilności
Tesla zamawia samochody w różnych konfiguracjach z wyprzedzeniem. Jak nie znajdą się chętni, to są wystawiane na stock. Część jest już na miejscu, część wciąż płynie. Pełnowartościowe samochody, w dodatku do odbioru szybciej. W tym katalogu zdarzają się też samochody demonstracyjne, ale jest to oznaczane (przebieg).

K

Konto_usuniete_2024-07-16

Gość
To jest nadprodukcja, która przy dostępnych konfiguracjach i tak się sprzeda w większości zanim dopłynie do Europy. Gdyby produkowali wszystko pod konkretne zamówienie to po pierwsze byłoby drożej, po drugie czas oczekiwania liczony byłby w kilkunastu miesiącach.

To jest taka sama różnica jak między restauracją a la carte, a mleczakiem.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Może podłączę się pod temat, bo ostatnio na allegro pojawiła się TM3LR za 211k jest to polift.
Czy taka oferta jest ok, czy będzie to auto z jakimiś ukrytymi wadami?

inter

Pionier e-mobilności
Może podłączę się pod temat, bo ostatnio na allegro pojawiła się TM3LR za 211k jest to polift.
Tesla nie sprzedaje na Allegro.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Dobra cena - moze komuś się odwidziało a auto jest na gwarancji bo HL jest od listopada.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Tesla nie sprzedaje na Allegro.
Tak, wiem, ale to jest leasing niby nowego auta.
Dobra cena - moze komuś się odwidziało a auto jest na gwarancji bo HL jest od listopada.
Niby nie ma przebiegu.

To jest przez tą firmę
Ale ok, już widzę, że cena nie jest 211 brutto tylko 195 netto :/

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Tak wiem, ale wczoraj widzialem oferte na 211brutto LR.
211 brutto to bardzo dobra cena za LR - pytanie czy to nie sprzedaż wiązana i czy nie musisz kupić finansowania w zawyżonej cenie.
Na allegro też pokazują często ceny uwzględniając dofinansowanie jakie otrzymuje klient co już jest wałkiem bo to nie sprawa sprzedawcy a kupującego.