Jak to/tamto działa, porady użytkowników

deniro

Zadomawiam się
A u mnie to nie zadziałało, dalej nie reaguje na polecenia z KIA Connect
też obserwuję ten problem, ostatnio (z 2 msc temu) jak był taki problem to wiem że była też aktualizacja aplikacji, teraz aktualizacji brak.

Kurde drażni mnie to bo często sprawdzam ile auto się doładowało itp.

Dzisiaj z rana zaczęło śmigać jak należy. Obstawiam że kia robiła sobie jakieś pracę konserwacyjne na serwerach i niektóre zdalne usługi były wyłączone/popsute. A mogliby jakoś klientów poinformować.

Last edited:

electricar

Zadomawiam się
W jakim sensie przełącza?
Jak u was działa 230v gniazdo w środku? Po wpiciu wtyczki trzeba przycisnąć w dół wtedy świeci na zielono, cos pstryka i daje prad. Jak dźwigniemy wtyczkę delikatnie do góry jest fioletowe i nie ma zasilania. Tam jest jakiś przełącznik??? Dziwne..

Tompor

Zadomawiam się
też obserwuję ten problem, ostatnio (z 2 msc temu) jak był taki problem to wiem że była też aktualizacja aplikacji, teraz aktualizacji brak.

Kurde drażni mnie to bo często sprawdzam ile auto się doładowało itp.

Dzisiaj z rana zaczęło śmigać jak należy. Obstawiam że kia robiła sobie jakieś pracę konserwacyjne na serwerach i niektóre zdalne usługi były wyłączone/popsute. A mogliby jakoś klientów poinformować.
Mi dzisiaj też zaczęło działać, w czasie jazdy zresetował się system i potem zaczęło działać.

kiki111

Fachowiec
U mnie też od rana dzisiaj wróciło do normy.
Za to AA rozłącza już tak często, że zupełnie nie da się używać. Czeka mnie bój w serwisie a nie mam na to czasu i ochoty. Przez brak AA pojeździłem trochę z fabryczną nawigacją i muszę przyznać, że nie jest zła. Samo wyszukiwanie nie jest jakieś sprytne ale jak już ustawiłem cel to jest całkiem precyzyjna. Na skrzyżowaniach i rondach na pewno dokładniejsza od googlowej.

Ja2nek

Zadomawiam się
U mnie też od rana dzisiaj wróciło do normy.
Za to AA rozłącza już tak często, że zupełnie nie da się używać. Czeka mnie bój w serwisie a nie mam na to czasu i ochoty. Przez brak AA pojeździłem trochę z fabryczną nawigacją i muszę przyznać, że nie jest zła. Samo wyszukiwanie nie jest jakieś sprytne ale jak już ustawiłem cel to jest całkiem precyzyjna. Na skrzyżowaniach i rondach na pewno dokładniejsza od googlowej.
Jesteś pewien że problem AA nie leży po stronie kabla? ja mam kilkanaście różnych przewodów i tylko 1 działa poprawnie z AA.

dsc

Zadomawiam się
Jak u was działa 230v gniazdo w środku? Po wpiciu wtyczki trzeba przycisnąć w dół wtedy świeci na zielono, cos pstryka i daje prad. Jak dźwigniemy wtyczkę delikatnie do góry jest fioletowe i nie ma zasilania. Tam jest jakiś przełącznik??? Dziwne..

Sprawdziłem swoje gniazdko (użyłem lampek choinkowych schowanych w pudle w garażu - przy okazji test przed ich wyciąganiem już niedługo:) ). W stanie gotowości gniazdko świeci na ciemnoniebiesko, zaś kiedy wetknę urządzenie to przez sekundę jest czerwone i potem zielone - wtedy działa (lampki świecą). Testowałem chyba z 10 razy, zawsze taki sam schemat. Nie doszukałem się żadnego przełącznika w samym gniazdku, ale moja wtyczka miała grube bolce i siedziała tak dość pewnie w gniazdku. Być może coś u Ciebie minimalnie nie styka z jakiegoś powodu. Wyrobiona wtyczka, cienkie bolce? Sprawdź na kilku różnych urządzeniach.

less

Posiadacz elektryka
Jesteś pewien że problem AA nie leży po stronie kabla? ja mam kilkanaście różnych przewodów i tylko 1 działa poprawnie z AA.
To napisz proszę co to za kabel. Producent, model, długość itp

Ja2nek

Zadomawiam się
To napisz proszę co to za kabel. Producent, model, długość itp
Ja mam taki i działa płynnie nawet przy kilku godzinnych przejazdach.
Generalnie kabel aby się nadawał do AA musi mieć certyfikat standardu USB.
I bardzo mało kabli dostępnych na rynku to ma, mam dużo kabli które obsługują ładowanie 100w 120w
wszystkie QC i PD. ale nie mają tego standardu przesyłu danych z 2000roku.
zwróć uwagę że mało kabelków posiada logo stnadardu USB czyli:

Attachments

• Zrzut ekranu 2023-10-30 142320.png
    Zrzut ekranu 2023-10-30 142320.png
    6,2 KB · Liczba wyświetleń: 2

less

Posiadacz elektryka
Ja mam taki i działa płynnie nawet przy kilku godzinnych przejazdach.
Generalnie kabel aby się nadawał do AA musi mieć certyfikat standardu USB.
I bardzo mało kabli dostępnych na rynku to ma, mam dużo kabli które obsługują ładowanie 100w 120w
wszystkie QC i PD. ale nie mają tego standardu przesyłu danych z 2000roku.
zwróć uwagę że mało kabelków posiada logo stnadardu USB czyli:
Dzięki, kupiłem, będę testował