Jak to/tamto działa, porady użytkowników

kiki111

Fachowiec
Jesteś pewien że problem AA nie leży po stronie kabla? ja mam kilkanaście różnych przewodów i tylko 1 działa poprawnie z AA.
Testowałem 3 telefony na kilku różnych kablach i w każdym wariancie są te same objawy. Wszystkie z tych telefonów i kabli w 3 innych autach działają poprawnie. Do tego potrafi utrzymywać połączenie przez 3 godziny prawidłowo żeby następnego dnia zacząć rozłączać i nie może utrzymać połączenia nawet przez minutę. Stąd obstawiam że wina jednak leży po stronie auta.
A szkoda mi tym bardziej bo zgłaszałem usterkę przy okazji gdy aso rozbebeszało pół auta i to dwa razy żeby wymienić moduł od SOS więc mogli od razu się temu przyjrzeć, a oni najpierw twierdzili że mam pobrać aktualizację, gdy to nie pomogło to że ten wadliwy moduł pewnie to powoduje.

electricar

Zadomawiam się
Sprawdziłem swoje gniazdko (użyłem lampek choinkowych schowanych w pudle w garażu - przy okazji test przed ich wyciąganiem już niedługo:) ). W stanie gotowości gniazdko świeci na ciemnoniebiesko, zaś kiedy wetknę urządzenie to przez sekundę jest czerwone i potem zielone - wtedy działa (lampki świecą). Testowałem chyba z 10 razy, zawsze taki sam schemat. Nie doszukałem się żadnego przełącznika w samym gniazdku, ale moja wtyczka miała grube bolce i siedziała tak dość pewnie w gniazdku. Być może coś u Ciebie minimalnie nie styka z jakiegoś powodu. Wyrobiona wtyczka, cienkie bolce? Sprawdź na kilku różnych urządzeniach.
Ok dzięki za informację. Wepne inne rzeczy na testy. Wpinalem ładowarkę zwykła na 230v miała cienkie bolce. Ale mimo wszystko nie powinno być takich jaj ze jak ruszamy to rozłącza.

deniro

Zadomawiam się
Testowałem 3 telefony na kilku różnych kablach i w każdym wariancie są te same objawy. Wszystkie z tych telefonów i kabli w 3 innych autach działają poprawnie. Do tego potrafi utrzymywać połączenie przez 3 godziny prawidłowo żeby następnego dnia zacząć rozłączać i nie może utrzymać połączenia nawet przez minutę. Stąd obstawiam że wina jednak leży po stronie auta.
A szkoda mi tym bardziej bo zgłaszałem usterkę przy okazji gdy aso rozbebeszało pół auta i to dwa razy żeby wymienić moduł od SOS więc mogli od razu się temu przyjrzeć, a oni najpierw twierdzili że mam pobrać aktualizację, gdy to nie pomogło to że ten wadliwy moduł pewnie to powoduje.
Ja miałem identyczny problem z AA oraz z pendrive USB i słuchaniem z niego muzyki w Niro ev. Zamiast kupować kabel można sprawdzić czy pendrive nie rozłącza. U mnie wymieniali port USB w aucie i od tej pory jest super.

less

Posiadacz elektryka
Postanowiłem dać mu jeszcze jedną szansę i kupiłem wskazany kabel. Wiec teraz mogę już chyba być pewny że to wina po stronie auta bo nic się nie zmieniło.
Też kupiłem i też dalej to samo, czyli rozłącza. Czekam jeszcze czy wraz z grudniową aktualizacją nie będzie bezprzewodowego AA, a jak nie to zaczynam przygodę z ASO

deniro

Zadomawiam się
Przecież w instrukcji obsługi masz nawet opisane jak samemu wymienić taki filtr, gdyby to miało naruszać warunki gwarancji to musiało by to być wyraźnie zaznaczone. Odgrzybianie klimy też bez problemu można robić samemu, sam ozonuje układ co pół roku.
Samo ozonujesz? masz ozonator ? Polecasz jakiś konkretny model ? czy w aso co pół roku?
Do przeglądu zostało mi około 4tys km a pojawił się brzydki zapach z nawiewów i się zastanawiam czy jechać ozonować to w aso czy kupić ozonator.