Nie miało włączonego trybu ECO.Czy auto miało włączony tryb eco ? (w tym trybie jest auto inaczej steruje chłodzeniem/grzaniem - można to odkliknąć w ustawieniach)
Po dłuższym użytkowaniu jak się sprawdza ten filtr z polifenolem ? Uważasz że warto było dopłacać do polifenolowego zamiast z aktywnym węglem ?Jakiś czas temu jako że minął rok postanowiłem wymienić u siebie filtr kabinowy. Oryginał jest dość podłej jakości i kosztuje w ASO ponad stówkę więc jeśli ktoś jest zainteresowany zamiennikami - wymiary to 226 / 210 / 30 (jest inny niż w e-Niro), kilka przykładów poniżej. Wymiana jest banalnie prosta.
Filtron K 1444 - standardowy filtr, cena na allegro od około 43 złotych
Filtron K 1444A - filtr węglowy, cena na allegro od około 45 złotych
MANN CU 23 024 - standardowy filtr, cena na allegro od około 72 złotych
MANN CUK 23 024 - filtr węglowy, cena na allegro od około 80 złotych
MANN FP 23 024 - filtr węglowy PM 2.5 z polifenolem, cena na allegro od około 102 złotych.
Ja wybrałem ten ostatni i jestem bardzo zadowolony. W korku odczuwalnie przestało śmierdzieć spalinami z zewnątrz, trochę zmniejszył się przepływ powietrza - lubię jeździć z delikatnym nawiewem, na oryginale nawet na 1 stopniu wentylatora czasem dmuchało za mocno a teraz na 1-2 stopniu jest dla mnie ok.
czyli ta gorsza opcja, ale polecam poobserwować wydatkowanie energii, czyli po włączeniu auta i ogrzewania włączyć na głównym ekranie na co idzie zużycie energii tam są sekcje: napęd, klimatyzacja, elektronika, dbanie o akumulator.Nie miało włączonego trybu ECO.
Ja jestem zadowolony, 20 złotych to nie majątek a już parę razy widziałem co potrafi wyrosnąć w nawie więc nie żałuję. Spaliny z zewnątrz też przestały być problemem. Jedyny minus to odczuwalnie mniejszy przepływ powietrza przez filtr - wentylator trzeba nastawiać o 1-2 pozycje wyżej niż przy oryginalnym filtrze.Po dłuższym użytkowaniu jak się sprawdza ten filtr z polifenolem ? Uważasz że warto było dopłacać do polifenolowego zamiast z aktywnym węglem ?
Zbliża się 1 przegląd i chciałbym się wybrać z własnym filtrem więc szukam rozsądnej opcji.
A jaki masz poziom naladowania baterii ?no to mróz pokazał swoja moc-20 i żółwik - "moc ograniczona", blokowało mi predkośc do 60 km, poźniej do 40 km. Pod górke 700 metrów jechałem z predkościa 10 km/h. Obecnie ładuje auto i po 40 min max predkość to 5.5 kwh
. Dieslu z prostownikiem wrocccccc......... Pseudoekologia - masz eko samochód i jak by ci przyszło jechac szybko do szpitala - to zdychaj - bo akumulator jest zimny. Planeta uratowana.
Dieslu? Przy -20? W moim bezpośrednim sąsiedztwie dzisiaj trzy diesle uziemione. A do szybkiej jazdy do szpitala służą karetki.no to mróz pokazał swoja moc-20 i żółwik - "moc ograniczona", blokowało mi predkośc do 60 km, poźniej do 40 km. Pod górke 700 metrów jechałem z predkościa 10 km/h. Obecnie ładuje auto i po 40 min max predkość to 5.5 kwh
. Dieslu z prostownikiem wrocccccc......... Pseudoekologia - masz eko samochód i jak by ci przyszło jechac szybko do szpitala - to zdychaj - bo akumulator jest zimny. Planeta uratowana.
Ale dlaczego?no to mróz pokazał swoja moc-20 i żółwik - "moc ograniczona",