Falownik mam Huawei SUN2000-15KTL-M5 założony był razem z instalacją PV 21,6kWp
Ładowarkę wybieram wersję 22kW bo nie mam 1 fazowej hybrydy czy elektryka (do zakupienia w weekend w Allegro zapewne bo w okolicznych hurtowaniach od ręki nie mają a pewnie taniej nie znajdę) biorę taką (żeby mieć ją spiętą w jednej apce z falownikiem - apka FusionSolar)
Liczba rejestrowanych w Polsce samochodów elektrycznych (jak i hybryd typu plug-in) z roku na rok rośnie lawinowo. W dalszym ciągu jednak infrastruktura publicznych stacji ładowania dostępnych w naszym kraju pozostawia wiele do życzenia. Nie dziwi więc fakt, że zdecydowana większość użytkowników...
evklub.pl
Magazyn Victrona (on ma swój licznik energii więc nie będę dokupywał DTSE 666 bo po co drugi licznik ?! Tylko dla statystyk w tej samej apce zamiast w Victronowej? Może i mniej wygodnie ale przeżyję)
Jeśli chodzi o koszty magazynu : (cena za wszystko 32400 brutto)
VICTRON
Przemiennik częstotliwości z ładowarką MultiPlus-II 48/3000/35-32 230V 3 kVA na fazie - 3 szt.
+ urządzenie Victron CERBO-GX
+ wszystkie potrzebne elementy z licznikiem
+ PYLONTECH Magazyn energii Akumulator litowo-jonowy US5000 (pojemność nominalna 4800Wh)- 2 szt. =
łączna moc magazynu 10 kw
Gwarancja : 10 lat.
Napięcie nominalne | 51,2 V |
Pojemność nominalna | 200 Ah |
Pojemność energetyczna | 10,24kWh |
Żywotność | 6000 cykli przy 80% DoD |
Komunikacja | CAN/RS485/RS232 (WIFl, Bluetooth opcjonalnie) |
Wymiary | 484 x 590 x 178 mm |
Waga | 70,5 kg |
Certyfikaty | CE, FCC, CCC |
Zwrot za magazyn z programu Mój prąd 15 000 więc za x miesięcy rzeczywisty koszt zakupu magazynu wyjdzie 17400...poczekam