NieLidlowa cena na ładowarkach Lidl 2,4 zł/kWh???

jarqu

Posiadacz elektryka
Jechałem w weekend do Olsztyna myślałem że duże miasto to z ładowarkami nie będzie tam problemu ale żadna Lidlowa nie działa przynajmniej z tego co podaje lidl na stronie, Biedronkowa chyba też poza tym droga koszmarnie, nic w pobliżu tam gdzie byłem nie było dostępnego szybkiego no masakra. Myślałem ze od nowego roku wchodzi ta dyrektywa że ładowarki na parkingach pod sklepami mają działać ale nic z tego.

Last edited:

jarqu

Posiadacz elektryka
Jeśli Ci sie nie będzie śpieszyć tak jak mi ostatnio, to jest dużo słupków Energii AC, teraz to Orlen. Więc można zostawić auto przy starówce czy gdzieś i się naładuje, pozatym to niestety bieda. Ładowałem raz na szybkiej pod salonem mercedesa Auto idea chyba sie nazywa z elocity całkiem sprawnie szło poza tym że jedno stanowisko bylo zajete przez spaliniaka właśnie z tego salonu... a salon zamknięty także gwarancji nie daje ze będzie dostępne. Kiedyś pod michelinem była darmowa, ale darmowa to jak to wiadomo patologia ładowarkowa sie tam szerzyła pozniej nie działała teraz chyba znowu działa ktoś z michelina mi mówił właśnie w weekend ale nie weryfikowałem czy to prawda.

OldSeb

Posiadacz elektryka
Jechałem w weekend do Olsztyna myślałem że duże miasto to z ładowarkami nie będzie tam problemu
Olsztyn jest specyficzny, bywam tam często i rzeczywiście jest to ładowarkowa czarna dziura. Jeden chyba Greenway i kilka ładowarek AC z cenami po 2.50 PLN. Nadzieja na względną normalność właśnie w "Lidlach".
Tak na marginesie to jest region gdzie wszystko dzieje się ekstremalnie wolno, tam ludzie się nigdzie nie spieszą a ustalone terminy nie mają żadnego znaczenia bez względu na konsekwencje.

Jusand

Posiadacz elektryka
Jak byłem rok temu w Olsztynie, to na parkingu hotelu był słupek AC Orlenu (Energii) to nie musiałem płacić za parking. Ładować też tam się nie chciałem, ale żeby nie było, że się upomniałem o darmowy parking a nie ładowałem to przed wyjazdem się trochę doładowałem.

PioTab

H&G
Ja jestem z Oln i faktycznie, średnio tu z szybkim ładowaniem. Dwa Greenway'ie 150 kw, jedno Elocity 50 kw obok salonu Mercedesa i jeszcze kilka słupków 60 kw powstaje przy nowym centrum na Dajtkach za to AC jest prawie na każdym rogu (Energa). Biedronki i Lidle jeszcze nie odpaliły. Dodatkowo dwa Orleny na wylotówce na Wawe i centrum (chyba 100 -150).

Last edited:

jędruś pyzdra

Nowy na Forum
W Warszawie na ul Przy Trasie 5 też działa ładowarka Lidla bez Elocity z przedpłatą na kartę kredytową 2,40 zł/kWh. Zapytałem o nią w Elocity i dostałem odpowiedź:

"
Dobry wieczór,

Stacja pod podanym adresem nie znajduje się w panelu Elocity. Stacja jest zarządzana przez operatora Lidl.

Nie posiadamy informacji o ewentualnym przejęciu stacji pod Elocity w najbliższym czasie.
Z wyrazami szacunku,
Centrum Wsparcia Klienta

"
Wyglada na to, że raczej Elocity nie podłączy tej ładowarki do swojej sieci :-( Ładowałem się tam po raz pierwszy i ostatni. Mam w okolicy dużo lepszą ofertę.

I to jest bardzo, bardzo zła wiadomość! Na stronie Lidla jest zaktualizowana lista stacji ładowania. Doszło dużo lokalizacji ale wszystkie nowe są opisane: Operator:Lidl. Przy starych jest wskazany operator Elocity.
Niestety wszyscy liczyliśmy że szumne zapowiedzi będą skutkować tym że jeszcze w tym roku przy każdym Lidlu będzie ładowarka z ceną AC 1.59, DC 1.99.
Wychodzi na to że Lidl już nie będzie wywierał presji cenowej na pozostałych tylko wpisze się w nurt biedronkowej drożyzny.
Obawiam się że wszystkie nowe stacje Lidla będą w ich własnej sieci po 2.40zl/kWh🙁 Obym się mylił

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
I to jest bardzo, bardzo zła wiadomość! Na stronie Lidla jest zaktualizowana lista stacji ładowania. Doszło dużo lokalizacji ale wszystkie nowe są opisane: Operator:Lidl. Przy starych jest wskazany operator Elocity.
Niestety wszyscy liczyliśmy że szumne zapowiedzi będą skutkować tym że jeszcze w tym roku przy każdym Lidlu będzie ładowarka z ceną AC 1.59, DC 1.99.
Wychodzi na to że Lidl już nie będzie wywierał presji cenowej na pozostałych tylko wpisze się w nurt biedronkowej drożyzny.
Obawiam się że wszystkie nowe stacje Lidla będą w ich własnej sieci po 2.40zl/kWh🙁 Obym się mylił
najgorsze że w żadnej apce tego nie widzę.
na liście jest np Barlinek a nawet w ABRP nie ma tego.
gdzieś to macie widoczne?

jarqu

Posiadacz elektryka
najgorsze że w żadnej apce tego nie widzę.
na liście jest np Barlinek a nawet w ABRP nie ma tego.
gdzieś to macie widoczne?
Dramat nigdzie tych ładowarek nie widać, nie da się sprawdzić czy są zajęte i czy w ogóle działają. Naprawdę załamać się idzie jak w tym kraju rozwija się infrastruktura wstecz... Teraz mam wchodzić na stronw Lidla sprawdzać na mapie gdzie jest i może ta ładowarka działa...

Ev3

Pionier e-mobilności
Dramat nigdzie tych ładowarek nie widać, nie da się sprawdzić czy są zajęte i czy w ogóle działają. Naprawdę załamać się idzie jak w tym kraju rozwija się infrastruktura wstecz... Teraz mam wchodzić na stronw Lidla sprawdzać na mapie gdzie jest i może ta ładowarka działa...
A mają to na jakiejś stronie w ogóle, w sensie mapy i aktualnego statusu?