Olecki

Pionier e-mobilności
A w innym kolorze nie można?
W innych kolorach można zamówić czarny słupek a listwy zostają tak jak są - też czarne. Cena ta sama.

Z cennika:

Tylny słupek lakierowany w kolorze Pearl Black (ABP), dostępny z kolorami nadwozia M4B, DRG, CGE (Mineral Blue, Orange Delight, Cityscape Green)

Tylny słupek w kolorze Steel Gray (KLG), nakładki na zderzaki , nadkola oraz listwa dolna drzwi lakierowane w kolorze srebrnym, dostępny z kolorem nadwozia SWP (Snow White Pearl)

electricar

Zadomawiam się
A czy ktos juz znalazł folie na ekran matowa? Da takie w q kawałku żeby nawet dociąć? Bo czymś pasuje zakleić tą szybe od palcowania.

Olecki

Pionier e-mobilności
A czy ktos juz znalazł folie na ekran matowa? Da takie w q kawałku żeby nawet dociąć? Bo czymś pasuje zakleić tą szybe od palcowania.
Zależy jaki efekt chcesz uzyskać. Możliwości są trzy:
1) Kupujesz folię tylko na samą powierzchnię roboczą ekranu - na allegro są oferty folii na ekran laptopa/tabletu, zwykle pakowane po 2 sztuki i z możliwością docięcia na dokładny wymiar. Tania opcja ale wygląda tak sobie ponieważ część zegarów jest matowa a obwódki dalej błyszczące.
2) Folia na wymiar na całą powierzchnię zegarów docięta na zamówienie. Kontaktowałem się z firmą zajmującą się takimi sprawami ale rozmowa była z nimi dość ciężka generalnie docinają folię z rolki ploterem więc potrzebny jest dokładny projekt a bez samochodu jest to dość trudne. Jak odbiorę to się może do nich przejadę i spróbuję dogadać 'na żywo'. Na pewno najdroższa opcja ale wygląda extra i w zasadzie jest gwarancja efektu wizualnego i działania folii (taka sama jak do smartfonów, nie będzie problemów z dotykiem). Dodatkowym plusem jest to że jak będą już mieli gotowy szablon to mogą łatwo trzaskać folię na zamówienie.
3) Kupno rolki matowej i docięcie samemu. Cenowo wychodzi gdzieś po środku, na allegro jest kilka aukcji. Pytanie jednak jak będzie to działało z dotykiem no i najważniejsze - jak zamierzasz to dociąć żeby dobrze wyglądało. Zegary w Niro nie są prostokątne więc w domowych warunkach będzie to bardzo trudne, no i żeby nie zrobiła się fala na brzegach.

solik

Pionier e-mobilności
Lepszy detailing ktory jednoczesnie oferuje oklejanie folia powinien sobie poradzic, na myjni stala S klasa i miala wszystkie ekrany oklejone matowa folia w srodku

ja mam na ekranie w Tesli spigena ezfit ktory chroni i matuje bo mnie draznia te blyszczace ekrany i nie ma zadnego problemu z dotykiem, to nie te czasy ze folia czy tam szklo hartowane zaburza dotyk wspolczesnego ekranu

HMS

Zadomawiam się
E fajne, mam nadzieję, że takie dostanę. Gdzie to wyhaczyłeś? To w Polsce? Dzisiaj będę miał do testów wersję L, już nie mogę się doczekać. Pojeżdzę też w nocy bo jestem ciekaw świateł.
Mnie też się podoba ( napisałem do KIA ciekawe czy i co odp. w tym temacie )
Jak pojeździsz nocą to napisz co i jak hula ? krótkie, długie, w mieście itd
Jak będziesz miał możliwość testowania to napisz jak zachowuje się na dziurawej drodze czy innym szutrze.
Ja wczoraj nie miałem możliwości sprawdzenia w takich warunkach :(
> Cav <
Dlaczego kiepsko ?
Bo...

Octavo

Zadomawiam się
W ujęciu przez drzwi od strony kierowcy, to taki układ kolorów wygląda nawet ładnie, od strony pasażera jest chyba jednak gorzej. Nawet przełącznik w kolorze czarnym, przy białej kolumnie kierownicy wyglądaj lepiej z lewej niż prawej. Takie moje subiektywne wrażenie. No i jeszcze mam w tyle głowy kolor i stan białych plastików w demówce ID.3, po jakimś roku użytkowania, ale to inna marka i pewnie materiały...

Nie ma złych rozwiązań, są tylko nasze złe wybory :)