Cześć, ja zamówiłem z jasnym środkiem XL. Z tego co przeanalizowałem, to bedziemy mieć kierownicę i obicia ciemne. Te jasne są poza Europą i wtedy też z reguły nie mają dwukolorowej skóry. Szkoda bo uważam, że ta dwukolorowa jest brzydsza. Jak spotkam taką to zrobię zdjęcia.Cześć wszystkim
Dzisiaj miałem przyjemność odbyć krótką jazdę Niro EV
Wersja "L" z pakietem TEC
Zadowolenie z jazdy pełne choć brakowało tego co zamówiłem ( XL ) to aż nie chciało się wysiadać tylko jechać do domu nowym Niro
Co do koloru auta i słupka "C"
Naprawdę ciężko zdecydować się na coś co widzisz tylko na zdjęciu. Są auta do których kolor pasuje, a do innego ni ch...
Zamówione ze słupkiem i takie będzie choć tak na chłodno po obejrzeniu auta "na żywo" to pasowało by czarne gdyż na takim nie widać czy jest słupek czy nie. Słupek który podobno "skraca" wizualnie auto ( ja tego tak nie odbieram i dla mnie jest OK ) więc w takim przypadku byłby nie istotny.
Denerwuje mnie to, że auto zamówione kilka miesięcy temu i nawet nie weszło do produkcji, a mogłem mieć stare eNiro ( jedno z ostatnich jeżeli nie ostatnie dostępne z salonu ) tańsze i od razu tylko... wyposażenie i kolor nie taki.
Cóż trzeba czekać, aż los się uśmiechnie i jakiś "koreański komputer" wylosuje moje Niro EV do produkcji ( oby jak najszybciej).
Korzystając z okazji czy jest ktoś na forum kto zamawiał XL z jasnym środkiem?
Może wie ktoś czy jest gdzieś auto z jasną kolorystyką? bardzo chętnie bym zobaczył jeżeli nie na żywo to chociaż zdjęcia.
Pytam gdyż nie wiem jaki będzie kolor kierownicy i dodatków ( nie chodzi o siedzenia i ich boki tylko o resztę ), a co jakiś czas oglądam filmy z różnych państw i te konfiguracje są naprawdę przeróżne.
Sprzedawcy w tym temacie nic mądrego nie mówią tak samo jak i KIA Polska.
Trochę inaczej to widzę bo jaki jest sens robienia jasnych foteli, a resztę zrobić czarną/ciemną tym bardziej, że taki opis jest w konfiguratorze i nijak by się to miało do pakietu CP2 gdzie ponoć kolorystyka ma być jasna ?Cześć, ja zamówiłem z jasnym środkiem XL. Z tego co przeanalizowałem, to bedziemy mieć kierownicę i obicia ciemne. Te jasne są poza Europą i wtedy też z reguły nie mają dwukolorowej skóry. Szkoda bo uważam, że ta dwukolorowa jest brzydsza. Jak spotkam taką to zrobię zdjęcia.
witam Czy znasz może datę produkcji bo ja dowiedziałem się że mam VIN około 20 lipca (ma vin to znaczy wyprodukowany ?). Z tego co piszesz VIN był około 15 czerwca a jak było z transferm auta bo to strasznie szybko - po jakim czasie trafił na statek i do europy. PozdrawiamMoże to kwestia kompetencji lub uczciwości sprzedawcy.
Kia Polska wypuściła cennik w kwietniu ale to nie było równoznaczne z możliwością składania zamówień. Taka możliwość nastąpiła chyba 18 czy 20 maja, wszystko co było zamówione wcześniej było 'na zeszyt' żeby po otwarciu zamówień w fabryce można było przepisać zamówienie do systemu KIA. Sprzedawcy nie mieli wcześniej żadnych informacji na temat czasu realizacji zamówień więc jeśli coś mówili to było wróżenie z fusów. Kiedy już system KIA zaczął zbierać zamówienia pojawił się informacja dla dealerów że czas dostawy dla samochodów z planu produkcyjnego to 6 miesięcy a spoza 10 miesięcy bo będą produkowane na końcu, jak już cały pierwotny plan zostanie wyprodukowany. Dlatego pojawił się taki wysyp ofert z czasem 6 miesięcy bo niektórzy dealerzy pozamawiali pierwsze samochody w ciemno dobrze licząc iż i tak znajdą klienta na już zamówione auto.
Jak rozmawiałem ze sprzedawcą na samym początku czerwca poinformował mnie iż oficjalnie czas realizacji to 6 miesięcy (ostatecznie w zamówieniu wpisali mi 31.12.2022) ale złożyli już kilka zamówień z planu i VIN pojawiał się w ciągu tygodnia więc powinno być szybciej bo czas dostawy od momentu produkcji to około 2,5-3 miesiące. Jak do tej pory u mnie jest nawet lepiej niż obiecywał bo zamówienie z 6 czerwca a dziś została wystawiona faktura, w poniedziałek będę już miał u siebie komplet dokumentów do rejestracji. Samochodu jeszcze nie ma fizycznie w salonie ale powinien dotrzeć w przyszłym tygodniu.
Na koniec dodam jeszcze iż byłem osobiście w salonie w sobotę 21 maja i chwilę rozmawiałem ze sprzedawcą (innym niż ten który finalnie przyjmował zamówienie) i tak naprawdę jeszcze nawet nie był zorientowany że już można składać zamówienia w systemie i mówił coś o zamawianiu po wakacjach.
ja bym wolal czekac, patrzac na foto wyzej to dwa rozne samochody - poprzednie sie zestarzalo lekko a to wyglada adekwatnie do czasowmogłem mieć stare eNiro ( jedno z ostatnich jeżeli nie ostatnie dostępne z salonu ) tańsze i od razu tylko... wyposażenie i kolor nie taki.
Dokładnej daty nie znam - złożyłem zamówienie 6 czerwca a 20 czerwca gdy wysłałem zapytanie o status zamówienia dostałem informację że auto jest wyprodukowane i czeka na załadunek na statek (w tygodniu 20-25.06 były ładowane dwa statki), do Koper przypłynęło 15.07 albo 30.07 - w sumie nie wiem którym ale bardziej pasuje ta pierwsza data.witam Czy znasz może datę produkcji bo ja dowiedziałem się że mam VIN około 20 lipca (ma vin to znaczy wyprodukowany ?). Z tego co piszesz VIN był około 15 czerwca a jak było z transferm auta bo to strasznie szybko - po jakim czasie trafił na statek i do europy. Pozdrawiam
A w innym kolorze nie można?XL też ma wszystkie listwy piano black. W białej perle można dokupić za 2k pakiet ze srebrnymi listwami i słupkiem C
Stare zawsze było brzydkie.ja bym wolal czekac, patrzac na foto wyzej to dwa rozne samochody - poprzednie sie zestarzalo lekko a to wyglada adekwatnie do czasow![]()
U mnie zamówienie złożone 26 maja, 13 lipca dowiedziałem się na infolinii KIA że pojazd już wyprodukowany, pod koniec lipca jak wróciłem z urlopu to dealer powiedział że auto już płynie na statku. Wczoraj dostałem info że odbiór za ok. miesiąc, więc na pewno jest już w EU.witam Czy znasz może datę produkcji bo ja dowiedziałem się że mam VIN około 20 lipca (ma vin to znaczy wyprodukowany ?). Z tego co piszesz VIN był około 15 czerwca a jak było z transferm auta bo to strasznie szybko - po jakim czasie trafił na statek i do europy. Pozdrawiam