deniro

Zadomawiam się
Jaką macie datę następnego przeglądu serwisowego i przebieg? Ja mam w aucie rok i 15tys a w książce serwisowej 30 tys i 2 lata. Dealer się dowiaduje :)))

Druga sprawa u mnie też czasem klima chodzi i zaraz mocno grzeje, podejrzewam że to przez ustawienie automatycznego usuwania wilgoci. Ktoś to chyba też zaobserwował i czy poradził sobie?

Olecki

Pionier e-mobilności
Przeglądy w samochodzie ustawia dealer przed odbiorem samochodu więc nie jest to żaden wyznacznik. Ja dostałem informację od KIA Polska że obowiązuje to co jest w instrukcji obsługi.

acc

Zadomawiam się
Mi też wpisali 15kkm/rok, ale zgłosiłem to i mi zmienili na 30kkm/2lata (minus to co już przejechałem).

Co do klimy to fakt, trzeba przyznać, że oprogramowanie nie jest idealne...

Szczurek

Zadomawiam się
Co do klimy to fakt, trzeba przyznać, że oprogramowanie nie jest idealne...
U mnie w trybie automatycznym dziala dziwnie, raz grzeje za kilka minut chlodzi. W trybie recznym jest OK.
Maciej

mako

Zadomawiam się
Hej, czy rozważał może ktoś z Was zakup boxa na dach. Udało się Wam dobrać jakieś belki? Czytałem na zagranicznych forach, że jest z tym problem. Relingi w poprzedniej wersji były metalowe, a teraz plastikowe. Czy w instrukcji jest coś na temat bagażnika na dach?

Olecki

Pionier e-mobilności
Hej, czy rozważał może ktoś z Was zakup boxa na dach. Udało się Wam dobrać jakieś belki? Czytałem na zagranicznych forach, że jest z tym problem. Relingi w poprzedniej wersji były metalowe, a teraz plastikowe. Czy w instrukcji jest coś na temat bagażnika na dach?
Tak, w rozdziale 5-104 jest napisane że można przewozić ładunek na dachu pojazdu i maksymalne obciążenie to 100 kg, belki poprzeczne są opcjonalne, reszta to typowe zasady że trzeba równomiernie rozłożyć wagę, uważać na ładunek vs. szyberdach i płetwa, zmieniony środek ciężkości itp.. Nie ma jeszcze w ofercie oryginalnych belek od KIA ale pewnie za jakiś czas się pojawią.