electricar
Zadomawiam się
Z ekonomicznego pkt to lepiej kupić auto za 20k i go zmieniać co 3 lata a nie twierdzić że mamy oszczędności kupując auto za 200k bo 400 zł taniej na miesiąc niż paliwo 
Mam w Ford Smax. Owszem, bardzo to wygodne, ale nie jest to jakaś rewelacja. To doświetlanie pobocza, przy wyłączeniu oślepiania na wprost trochę pomaga, ale nie aż tak bardzo.Miał ktoś z Was światła matriksowe?
Da się wymusić włączenie tej funkcji w mieście?Nawet w zabudowanym wyłącza długie aby je później włączyć poza miastem automatycznie.
Gdyby taka kara była wpisana w umowie to tak, ale wątpię, aby diler sam sobie ją wpisał.Dzień dobry!
Od jakiegoś czasu obserwuję to forum - też czekam na Niro-ev. Zamówiłem 10. 06. 2022 z terminem odbioru 10. 03. 2023 - chociaż zapewniano mnie, że samochód odbiorę w grudniu 2022...
Ciekawi mnie, jak KIA postępuje z klientami w sytuacji, gdy przekroczona została data zapisana na umowie. Czy z tego tytułu zaproponowano jakaś rekompensatę, zadośćuczynienie? Jeśli tak, to czy odbyło się to z ich inicjatywy, czy też trzeba było o to zawalczyć?
Pytam dlatego, ponieważ słyszałem o czymś takim jak "kary umowne" za niedotrzymanie terminu zawartego w umowie. O ile pamiętam wynosiło to 0,1% wartości umowy za każdy dzień opóźnienia. Jestem ciekawy Waszej opinii na ten temat.
Tyle, że umowa, to umowa i chyba jej wszystkie strony maja prawa i obowiązki, z których należy się wywiązywać. Wydaje mi się, że prawo konsumenckie tak stanowi i nie trzeba tego zapisywać w umowie!Gdyby taka kara była wpisana w umowie to tak, ale wątpię, aby diler sam sobie ją wpisał.