pawcjo

Posiadacz elektryka
Czy już możesz pochwalić się nadanym VIN ?
Mimo, że Niro płynie, rozglądam się za czymś co miałoby 4x4 i matriksy :) Trudno coś znaleźć do 249 tys. żeby było z dopłatą. Mało tego, Niro choć tańsze, poza brakiem ww. dodatków, nie ma sobie równych. W czwartek dam jeszcze szansę ID.4, chociaż tam będzie mi brakowało i-pedal. Trudno sobie dogodzić.

HMS

Zadomawiam się
Tak, jest już na statku. Będzie w marcu w Polsce.
Szczęściarz z Ciebie 👍
Mimo, że Niro płynie, rozglądam się za czymś co miałoby 4x4 i matriksy :) Trudno coś znaleźć do 249 tys. żeby było z dopłatą. Mało tego, Niro choć tańsze, poza brakiem ww. dodatków, nie ma sobie równych. W czwartek dam jeszcze szansę ID.4, chociaż tam będzie mi brakowało i-pedal. Trudno sobie dogodzić.
Ja też tak zerkam na inne marki tylko żal mi odpuścić Niro EV ( gdy czekam już tyle czasu ) bo za te pieniądze ( kiedy składaliśmy nasze zamówienia ) to nic tak ciekawego nie znajdę :confused: gdyż wszystko będzie dużo droższe.
Teraz to żałuję bo trzeba było łapać "trzy sroki za ogon" i zamawiać np: Niro EV, IONIQ 5 , ID 4 lub 5, Ariya
Co byłoby pierwsze ( najszybciej ) to by się wzięło, a zawsze z reszty mógłbym zrezygnować bez straty pieniędzy ;)
Dlaczego "zawsze" człowiek mądry po fakcie :cry:

Olecki

Pionier e-mobilności
Szczęściarz z Ciebie 👍

Ja też tak zerkam na inne marki tylko żal mi odpuścić Niro EV ( gdy czekam już tyle czasu ) bo za te pieniądze ( kiedy składaliśmy nasze zamówienia ) to nic tak ciekawego nie znajdę :confused: gdyż wszystko będzie dużo droższe.
Teraz to żałuję bo trzeba było łapać "trzy sroki za ogon" i zamawiać np: Niro EV, IONIQ 5 , ID 4 lub 5, Ariya
Co byłoby pierwsze ( najszybciej ) to by się wzięło, a zawsze z reszty mógłbym zrezygnować bez straty pieniędzy ;)
Dlaczego "zawsze" człowiek mądry po fakcie :cry:
No Ioniq 5 to byś sobie nie zamówił bo pod koniec maja w Polsce zamówienia były już wstrzymane przez importera do września (cenniki na nowy MY). W Ariye też trzeba było się wstrzelić bo pierwsza partia została zamówiona w całości w ciągu kilku dni. U innych wcale nie było dużo lepiej. Sam w maju dużo myślałem co zamówić i nowe Niro było jednym z najlepszych wyborów.

HMS

Zadomawiam się
No Ioniq 5 to byś sobie nie zamówił bo pod koniec maja w Polsce zamówienia były już wstrzymane przez importera do września (cenniki na nowy MY).
Ja na zakup byłem zdecydowany marzec/kwiecień ( tak odnośnie Ioniqa ) czy bym go miał/mógł zamówić ?
W Ariye też trzeba było się wstrzelić bo pierwsza partia została zamówiona w całości w ciągu kilku dni.
Tutaj była praktycznie identyczna sytuacja jak z Niro czyli ewentualne kupowanie kota w worku pomijam czy bym się wstrzelił czy nie.
Reasumując - żal mam sam do siebie, że nie zrobiłem tego co pisałem wyżej - byłeś zdecydowany na zakup tylko nie wiedziałeś co wybrać - trzeba było zamówić kilka i teraz bym mógł wybierać.

Olecki

Pionier e-mobilności
Ja na zakup byłem zdecydowany marzec/kwiecień ( tak odnośnie Ioniqa ) czy bym go miał/mógł zamówić ?
Marzec/kwiecień zdaje się że jeszcze były dostępne do zamówienia ale z czasem realizacji 12 miesięcy, o ile coś się nie przedłuży taj jak np. wygląda sytuacja z EV6.

Cav

Pionier e-mobilności
Mimo, że Niro płynie, rozglądam się za czymś co miałoby 4x4 i matriksy :) Trudno coś znaleźć do 249 tys. żeby było z dopłatą. Mało tego, Niro choć tańsze, poza brakiem ww. dodatków, nie ma sobie równych.
Jest jeszcze problem wolnego ładowania na DC.
To może być ważniejsze niż 4x4 i matrixy....