Głosowanie na lokalizację SuC

nabrU

Moderator
@simen
Myślę, że ilość stanowisk nie ma nic do udostępniania SuC.
Mogę się tylko domyślać, że Tesla monitoruje 'obłożenie' SuC jak i przychody z nich i na tej podstawie podejmuje decyzję o udostępnieniu SuC dla 'a-społecznych' ;)

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
@simen
Myślę, że ilość stanowisk nie ma nic do udostępniania SuC.
Mogę się tylko domyślać, że Tesla monitoruje 'obłożenie' SuC jak i przychody z nich i na tej podstawie podejmuje decyzję o udostępnieniu SuC dla 'a-społecznych' ;)
Potwierdzam, są udostępniane tylko
lokalizacje o najmniejszym obciążeniu. Badałem ten temat kiedyś hobbystycznie. Oczywiście może być to w korelacji z największa liczba stanowisk bo zwiększa to szanse sporej ilości wolnych stanowisk.

nabrU

Moderator
Potwierdzam, są udostępniane tylko lokalizacje o najmniejszym obciążeniu.
Choć to nie jest też 100% reguła. Przykład z mojego podwórka: Dorking SuC (8 x 250kW) otwarty parę tygodni temu od początku jest udostępniony.

1683550869049.png

ypl

Pionier e-mobilności
Choć to nie jest też 100% reguła. Przykład z mojego podwórka: Dorking SuC (8 x 250kW) otwarty parę tygodni temu od początku jest udostępniony.

View attachment 10610
A jak się ładuje inne auta na suc tesli, jak tam żadnego wyświetlacza nie na, ani kartą nie można płacić?

nabrU

Moderator
Zakłada się konto teslowskie (nie potrzeba do tego mieć Tesli) i potem w apce Tesli na komórce można to ogarniać.

Dokładnie jak @Pepek napisał wyżej (mam takie konto ;)).
Plus można wykupić "SuC membership" (u mnie 10,99GBP/m-c) i ładować się za tą samą cenę co właściciele Tesli.

Screenshot_2023-05-08-16-46-07-86_dea0ed4dc7fea9051b966dd91d80d9ae.jpg

pluto

Pionier e-mobilności
W bieżącym głosowaniu na lokalizację Superchargerów 3 pierwsze miejsca dla Polski :)
Kto jeszcze nie zagłosował to można TUTAJ

3pl.jpg