Głosowanie na lokalizację SuC

piotrazz

Fachowiec
Węgry tym razem dominują. Ja już swoje głosy oddałem 🇵🇱

lookash_c

Pionier e-mobilności
Jak Tesla sprzedaje za 1,6 zł 250 kW DC, to chyba nie może być droższa... Przecież oni mają takie same koszty, przy czym duuuużo większy koszt instalacji. Nie nie ma szans, żeby taki GW kupował energię drożej niż 1,2 zł / kWh ze wszystkim.. Nie wierzę w to..
Nie wiem w jakich taryfach i cenach kupuje GreenWay, ale na przykładzie taryfy C11 w zakładzie taty - cena "ze wszystkim" za 1 kWh z ostatniej faktury to 1,67 pln.

mikiniki

Zadomawiam się
Nie wiecie może kiedy będzie już działała stacja ładowania Tesli w Ząbkach ? Będę miał do odebrania moją teslę około 15 sierpnia i może się uda załapać na ładowanie, bo do domu prawie 300 km :)

karol.kar

Posiadacz elektryka
Nie wiecie może kiedy będzie już działała stacja ładowania Tesli w Ząbkach ? Będę miał do odebrania moją teslę około 15 sierpnia i może się uda załapać na ładowanie, bo do domu prawie 300 km :)
Powinna być naładowana do 70%, jak nie będziesz testował osiągów Performance to Ci wystarczy na 300km. Ewentualnie gdzies po drodze 20% doładuj.

mikiniki

Zadomawiam się
Powinna być naładowana do 70%, jak nie będziesz testował osiągów Performance to Ci wystarczy na 300km. Ewentualnie gdzies po drodze 20% doładuj.
Jak bym chciał testować osiągi, to bym pewnie sam nie dotarł do domu :) Tyle mandatów bym nałapał:)
Dzięki za info. 70% powinno faktycznie wystarczyć. Ale na YT widziałem 30, max 40% niestety :/

piotrazz

Fachowiec
Teraz standardowo max 30-40% ładują przed wydaniem.

daniel

Pionier e-mobilności
Teraz standardowo max 30-40% ładują przed wydaniem.
Wydaje mi się, że oni nawet nic nie ładują tylko z takim stanem baterii ściągają z lawety.

Pepek

Posiadacz elektryka
Ja w kwietniu odbierałem LR z 98%, poprosiłem w mailu o to ;)
Wtedy jeszcze tak robili (zwłaszcza, że to był początek kwartału). Teraz już nawet oficjalnie informowali na swoich stronach swego czasu, że baterie w autach będą wydawane ze stanem 30-40% i w związku z tym na dzień dobry dodają do konta darmowe 300km doładowania na superchargerach.

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
Prace w Bonarce w Krakowie ruszyły. Strasznie się spieszyłem więc nie było kiedy zrobić zdjęć, ale teren odgrodzony jest płotem i działa firma od przyłączy, Gridnet o ile dobrze zapamiętałem. Jak wracałem do samochodu to już dwa kolejne w kolejce czekały, środek dnia i full obłożenie więc oby jak najszybciej skończyli.

storm

Nowy na Forum
W Katowicach na Murckowskiej od jakiegoś czasu coś się "buduje" na parkingu.. Po doniesieniach nt. rozbudowy SuC w Bonarce liczyłem, że może obecne 4 stanowiska SuC też są rozbudowywane. Podeszłem doczytać i stawiają stację tankowania wodoru.

Michal

Pionier e-mobilności
🤦‍♂️

W Katowicach na Murckowskiej od jakiegoś czasu coś się "buduje" na parkingu.. Po doniesieniach nt. rozbudowy SuC w Bonarce liczyłem, że może obecne 4 stanowiska SuC też są rozbudowywane. Podeszłem doczytać i stawiają stację tankowania wodoru.
Niby ciężki transport też się gdzieś musi tankować ale no… z perspektywy praktycznej popieram przedmówcę, że facepalm.

daniel

Pionier e-mobilności

marco_25

Posiadacz elektryka
Najlepsze informacje to na forum ;-) Przywieźli ogrodzenie placu budowy, dzieje się:
View attachment 12192
Zachęciłeś mnie ;) i dodaję parę aktualnych fotek z placu budowy. Przy tym tempie to start w tym roku jak najbardziej możliwy.

Attachments

• IMG_7795.jpeg
    IMG_7795.jpeg
    3,4 MB · Liczba wyświetleń: 45
  • IMG_7796.jpeg
    IMG_7796.jpeg
    3,6 MB · Liczba wyświetleń: 46
  • IMG_7797.jpeg
    IMG_7797.jpeg
    3,5 MB · Liczba wyświetleń: 42
  • IMG_7798.jpeg
    IMG_7798.jpeg