Nie wiem w jakich taryfach i cenach kupuje GreenWay, ale na przykładzie taryfy C11 w zakładzie taty - cena "ze wszystkim" za 1 kWh z ostatniej faktury to 1,67 pln.Jak Tesla sprzedaje za 1,6 zł 250 kW DC, to chyba nie może być droższa... Przecież oni mają takie same koszty, przy czym duuuużo większy koszt instalacji. Nie nie ma szans, żeby taki GW kupował energię drożej niż 1,2 zł / kWh ze wszystkim.. Nie wierzę w to..
Powinna być naładowana do 70%, jak nie będziesz testował osiągów Performance to Ci wystarczy na 300km. Ewentualnie gdzies po drodze 20% doładuj.Nie wiecie może kiedy będzie już działała stacja ładowania Tesli w Ząbkach ? Będę miał do odebrania moją teslę około 15 sierpnia i może się uda załapać na ładowanie, bo do domu prawie 300 km![]()
Jak bym chciał testować osiągi, to bym pewnie sam nie dotarł do domuPowinna być naładowana do 70%, jak nie będziesz testował osiągów Performance to Ci wystarczy na 300km. Ewentualnie gdzies po drodze 20% doładuj.
Wydaje mi się, że oni nawet nic nie ładują tylko z takim stanem baterii ściągają z lawety.Teraz standardowo max 30-40% ładują przed wydaniem.
Wtedy jeszcze tak robili (zwłaszcza, że to był początek kwartału). Teraz już nawet oficjalnie informowali na swoich stronach swego czasu, że baterie w autach będą wydawane ze stanem 30-40% i w związku z tym na dzień dobry dodają do konta darmowe 300km doładowania na superchargerach.Ja w kwietniu odbierałem LR z 98%, poprosiłem w mailu o to![]()
Niby ciężki transport też się gdzieś musi tankować ale no… z perspektywy praktycznej popieram przedmówcę, że facepalm.W Katowicach na Murckowskiej od jakiegoś czasu coś się "buduje" na parkingu.. Po doniesieniach nt. rozbudowy SuC w Bonarce liczyłem, że może obecne 4 stanowiska SuC też są rozbudowywane. Podeszłem doczytać i stawiają stację tankowania wodoru.
Wow, impreza o której nie można znaleźć nic w internecie. Chyba trzeba podlizać się Elonowi i wysłać info do epoznan. Może mi w końcu ten samochód naprawi.https://www.tesla.com/pl_pl/event/electric-summer-garden-business-park
Może z okazji dziesięciolecia ogłoszą jakieś fajne wieści odnośnie polskich superchargerów.
Niech ktoś z Poznania lub okolic tam się wkręci![]()
Zachęciłeś mnieNajlepsze informacje to na forum ;-) Przywieźli ogrodzenie placu budowy, dzieje się:
View attachment 12192