Głosowanie na lokalizację SuC

Piotr

Posiadacz elektryka
Szkoda tylko, że to głosowanie to tylko zabawa, która nijak się ma do tego gdzie SuC powstanie. Która to już edycja głosowania? Po poprzednich coś się u nas zmieniło, powstało?

PawelGDZ

Posiadacz elektryka
Szkoda tylko, że to głosowanie to tylko zabawa, która nijak się ma do tego gdzie SuC powstanie. Która to już edycja głosowania? Po poprzednich coś się u nas zmieniło, powstało?
żyjemy w Polsce ;-), nie da się u nas zrealizować takiej inwestycji w kilka miesięcy czy nawet w rok
najpierw trzeba wybrać lokalizację, nabyć do niej prawa, projekty uzgodnienia, przyłącza odbiory itp - to niestety wszystko trwa dłużej niż jeden kwartał, a co tyle jest nowe głosowanie

Piotr

Posiadacz elektryka
żyjemy w Polsce ;-), nie da się u nas zrealizować takiej inwestycji w kilka miesięcy czy nawet w rok
najpierw trzeba wybrać lokalizację, nabyć do niej prawa, projekty uzgodnienia, przyłącza odbiory itp - to niestety wszystko trwa dłużej niż jeden kwartał, a co tyle jest nowe głosowanie
W każdym biorę udział ale widzę ze nawet te SuC które były zaplanowane dawno przez Tesle już nie maja nawet przybliżonej daty uruchomienia choć wcześniej taką miały

STMS

Pionier e-mobilności
W każdym biorę udział ale widzę ze nawet te SuC które były zaplanowane dawno przez Tesle już nie maja nawet przybliżonej daty uruchomienia choć wcześniej taką miały
rzeczywistość energetyczna PL przerosła chęci TESLI 🤣

Piter

Posiadacz elektryka
Przykład idzie z góry. Trzeba chodzić na wybory i głosować na ludzi myślących w kategoriach rozwoju kraju. Dla mnie to jest niepojęte żeby gotowe ładowarki stały pół roku albo dluzej i czekały na jakiegoś pajaca-urzędasa z UDT. I nikt mi nie wmówi że się nie da ustawić priorytetów inaczej. Ręce opadają 🤦‍♂️

nabrU

Moderator
I to jest właśnie clue naszego podejścia do posiadania Tesli. Nawet jeżeli jako samochód ma swoje wady (awaryjność w moim przypadku) to gdyby nie Tesla to VW dalej zatruwał by nas rakotwórczymi dieslami odcinając przez wiele lat kupony od dawnych inwestycji, oszukując na emisji jednocześnie legislacją trzymając konkurencję z daleka od Europy.
Jestem pewien że większość asystentów w VW to też odpowiedź na autopilota Tesli, bo znając ich politykę to póki auta z tylko kierownicą by się sprzedawały to po co się wysilać.

Zastanawia mnie jedno: przednie światła w Tesli to takie badziewie, że ho ho. Ciekaw jestem jak tak zaawansowana technologicznie firma odstaje tak daleko od VW który ma świetne światła matrycowe od wielu lat. Ciekawe ile jeszcze obiecanek-cacanek usłyszycie, aż wreszcie Tesla dogoni w tym VW... ;)

Ja nie głosowałem, ale przekazałem 2 miesiące temu, nasze krytyczne uwagi osobie na wysokim szczeblu w Tesla Europe (Polak). 👍

A on zapewne pójdzie do Sejmu aby nakłonić posłów na uchwalenie ustawy o infrastrukturze EV, albo przekona prezesa UDT aby ich robota szła sprawniej. Nie wspomnę już o wykonawcach sieci energetycznej, aby wzięli się do modernizacji kabelków. :p

cooler

Pionier e-mobilności
Zastanawia mnie jedno: przednie światła w Tesli to takie badziewie, że ho ho. Ciekaw jestem jak tak zaawansowana technologicznie firma odstaje tak daleko od VW który ma świetne światła matrycowe od wielu lat. Ciekawe ile jeszcze obiecanek-cacanek usłyszycie, aż wreszcie Tesla dogoni w tym VW... ;)
Oświetlają drogę bardzo dobrze, możliwe że muszą wygasnąć jakieś patenty. VW to niezły trol patentowy.

nabrU

Moderator
Oświetlają drogę bardzo dobrze, możliwe że muszą wygasnąć jakieś patenty.

Sorki, ale się z Toba nie zgodzę. Świecą bardzo źle (mają nierównomierny snop światła, widać w nim ciemniejsze pasma z poszczególnych LED-ów) i oślepiają jadących z naprzeciwka (przynajmniej w UK). Świecą długimi w terenie zabudowanych mimo, że świecą latarnie uliczne. I to wszystko w samochodzie za tyle kasy. Umów się z którymś z kolegów z z VW ID i matrixami i będziesz wiedział o czym mówię.

Sorry za off-topic

Last edited: