10 powodów, aby nie kupić nowej Tesli

KrzysztofFly

Moderator

lookash_c

Pionier e-mobilności
Zacznijcie od bojkotu Xsa , tu niby łatwiej ale czy na pewno ? Wymaga poświęcenia u wielu , bólu itd ...A to groźniejszy twór niż samochód .
Tu się pochwalę patriotyzmem, nie obserwuje i nie napisalem nic . Mam jakieś konto odziedziczone po Twiiterze.
Polecam powyższe, w sensie odpuszczenie sobie czytania. Twitter / X to jedno z najgorszych miejsc w sieci, bazuje na tym by antagonizować, prowokować, poniżać. A że czym się karmisz takim się stajesz, to grono zagorzałych zwolenników jakiejkolwiek ze stron któregokolwiek sporu staje się fanatykami.

Fenrise

Pionier e-mobilności
Żeby choć jeden z tych pięknych renderów Izery za miliony co pokazywali dało się ściągnąć do BeamNG. To by choć człowiek sobie wirtualnie nią pojeździł i dostał namiastkę polskiej motoryzacji co to wstała z kolan :p

Co do X'a i tak dalej, to chyba najlepiej odpuścić sobie wszystkie "soszal midia". Zdrowiej, ciśnienie niepotrzebnie się nie podnosi, a i mniejsze ryzyko że padniemy ofiarą jakiegoś scamu. Dużo zyskujemy, nic nie tracimy.

p0li

Pionier e-mobilności
Ja już podjąłem tą rękawicę i w ramach protestu nie kupiłem kolejnego Mercedesa tylko Lexus made in Japan 🤣✌️👍😎
akurat wczoraj ogladalem dokument o masakrach dokonywanych przez japonczykow - takze z tym lexusem to tez tak, powiedzmy no nie za szczesliwie o_O

p0li

Pionier e-mobilności
Zacznijcie od bojkotu Xsa , tu niby łatwiej ale czy na pewno ? Wymaga poświęcenia u wielu , bólu itd ...
dobrze piszesz

nie mam X-a, insta, fejsunia, tiktoka itd - jedyne socjale to 2,3 fora i 2 grupy na telegramie - a poniewaz na obczyznie .pl tv tez nie mam to zyje szczesliwie ;D

KrzysztofFly

Moderator
dobrze piszesz

nie mam X-a, insta, fejsunia, tiktoka itd - jedyne socjale to 2,3 fora i 2 grupy na telegramie - a poniewaz na obczyznie .pl tv tez nie mam to zyje szczesliwie ;D
No właśnie, a gdzie Ty żyjesz na tej obczyźnie ;), czas wracać do PL ;). Tylko u nas jest "normalnie" ;).

p0li

Pionier e-mobilności
No właśnie, a gdzie Ty żyjesz na tej obczyźnie ;), czas wracać do PL ;). Tylko u nas jest "normalnie" ;).
wpadne na wakacje - troche boje sie elektrykiem no ale do odwaznych swiat nalezy - zobacze jakiego prezydenta sobie wybraliscie :D
no i kaktusa w domu podleje - w sumie raz na pol roku nalezy mu sie jak szydlo premia

ELuk

Pionier e-mobilności
akurat wczoraj ogladalem dokument o masakrach dokonywanych przez japonczykow - takze z tym lexusem to tez tak, powiedzmy no nie za szczesliwie o_O
Każdy ma „swego” krzywdziciela.
„Nas” mordowali Niemcy (i Rosjanie), Koreańczyków i Chińczyków japońce.
Jeżeli traktujemy poważnie taką ideę bojkotu produktów, to trzeba się dostosować lokalnie do zakresu bojkotu, bo inaczej pieszo trzeba będzie chodzić. 😉
W przypadku Tesli, to ta firma jako „ofiara” haseł do bojkotu jest łatwa,
bo nie pasuje wielu jako BEV, pionier zmiany, produkt amerykański, firma znienawidzonego bogacza, wcześniej „wstrętnego ekolewaka”, a teraz „brunatnego faszysty”, itp itd. 🤣
Każdy może wybrać co mu pasuje żeby nienawidzić Tesli i zachęcać do bojkotu (zwłaszcza nie mając tego auta).
Poza tym Tesla to klikbajt, więc można liczyć, że „ludzie o mnie usłyszą jak tesli przywalę”. 🤣

Michal

Moderator
Przecież to jest jakaś komedia. Mamy tutaj gościa który podniósł rękę i powiedział że Niemcy nie powinni się wstydzić historii, a po drugiej stronie mamy Niemców którzy tą historię utworzyli. W szczególności właśnie rodzinę od BMW i rodzinę od Porsche Volkswagen. I my tutaj debatujemy czy bojkotować auta od gościa który podniósł rękę i powiedział że Niemcy nie mają się wstydzić historii, a nie od tych firm które tą historię tworzyły... Dajcie już spokój bo nie chce się wchodzić na forum żeby to czytać.

staarek

Fachowiec
Nie jestem wielkim fanem Tesli (ani też przeciwnikiem), ale z tych 10 punktów które miały być negatywne, wiele odbieram jako pozytywne