2024.44

zlp

Pionier e-mobilności
Niczego nie ma? Pytam o Summon, bagażniki, czy działają w najnowszej aktualizacji.

zibizz1

Pionier e-mobilności
UWB ultra wideband, tylko niektóre droższe telefony z Androidem mają. Tego aplikacja Tesli jeszcze nie obsługuje. Miało być w maju, ale wiadomo ile trwają 2 tygodnie u Elona no i też nie dziwię sie że im sie nie spieszy, skoro pewnie mniej niż kilka procent użytkowników czeka na to

zibizz1

Pionier e-mobilności
Tak, w aktualizacji 44 nadal nie dziala klapa bagażnika automatycznie z Androidem.
Actually Smart Summon powinien działać jeśli wykupiony jest rozszerzony autopilot, ale w formie bezużytecznej bo żeby auto jechało w naszym kierunku musimy być w odległości nie większej niż 6m, a jeśli będziemy bliżej niz ok 4m to bedzie czekało aż pieszy zejdzie z drogi.

inter

Pionier e-mobilności
UWB ultra wideband, tylko niektóre droższe telefony z Androidem mają. Tego aplikacja Tesli jeszcze nie obsługuje. Miało być w maju, ale wiadomo ile trwają 2 tygodnie u Elona no i też nie dziwię sie że im sie nie spieszy, skoro pewnie mniej niż kilka procent użytkowników czeka na to
Akurat po aktualizacjach S3XY, to zaczęło u mnie działać poprawnie. Wcześniej 1 na 10.

grypiomi

Fachowiec
Mój Pixel ma UWB i żeby pobudzić programistów do działania za brak obslugi i błędy w tłumaczeniu systematycznie daję aż jedną gwiazdkę w ocenie apki w sklepie play.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Czy orientujecie się ile energii zużywa przywoływanie w trybie gotowości? Można to wyłączyć lub wykluczyć lokalizcje.
Ciężko to nawet sprawdzić, ale są to bardzo niewielkie wartości.

Wydaje mi się, że jak ustawisz lokalizację dom i praca, to szybciej/częściej usypia auto. Można też wyłączyć sentry mode, a to bardzo zmniejsza zużycie energii

zibizz1

Pionier e-mobilności
Akurat po aktualizacjach S3XY, to zaczęło u mnie działać poprawnie. Wcześniej 1 na 10.
Ale tam jakoś trzeba to uzbroić, możesz opisać jak działa otwieranie klapy z S3XY? No przecież Commander nie wie z której strony auta stoimy(chyba), jakos jak oglądałem prezentacje to mi cos nie pasowało i postanowiłam że poczekam na rozwiązanie od Tesli.

A apropo Commandera to wymieniłem na gen2 i teraz w końcu wyłącza mi autopilota przy przekraczaniu 140