Poziom mojej wiedzy wzrósł znacząco po tej akcji. Jeszcze raz dzięki. Od razu wiedziałeś co jest nie tak mimo skąpych informacji.poziom przynajmniej rośnie
Poziom mojej wiedzy wzrósł znacząco po tej akcji. Jeszcze raz dzięki. Od razu wiedziałeś co jest nie tak mimo skąpych informacji.poziom przynajmniej rośnie
Stawiam ze masz problem z instalacja, albo cos sie upalilo zaraz po podlaczeniu. Robiles jakies pomiary, podlaczal elektryk ?Wczoraj zainstalowałem gen3. Uruchomiła się, ustawiłem przez wifi 16A.
Wydawało się ze wszystko jest OK. Podłączyłem auto, zaczęło się ładować ale po chwili zaczęło przerywać i wyrzucało komunikat ze za duże napięcie ładowania. Chwile później wywaliło różnicowkę w rozdzielni i od tej pory wywala nawet jak Type 2 jest odłączone.
czy wall conector mógł się zepsuć? Ewentualnie czy jest jakiś reset?
Miałem wyciągnięta instalacje przez elektryka podczas budowy pod gniazdo siłowe, które nigdy nie było zainstalowaneStawiam ze masz problem z instalacja, albo cos sie upalilo zaraz po podlaczeniu. Robiles jakies pomiary, podlaczal elektryk ?
Jest bardzo niskie prawdopodobieństwo by sprzęt od Tesli wygenerował sam z siebie taki problem. Niestety, ale jest znacznie większe prawdopodobieństwo że miałeś np. zamieniony/pomylony któryś przewód fazowy z neutralem. Do momentu do kiedy nie podłączyłeś samochodu EVSE (czyli wallbox) miał otwarte styczniki (a raczej przekaźniki mocy) i nic się nie działo. Dopiero jak podłączyłeś samochód to przekaźnik/i są włączane i płynie prąd. A jeśli było to źle połączone, to różne rzeczy mogły się przydarzyć - włącznie z zadziałaniem zabezpieczeń - np. warystorów. Niezależnie od wszystkiego, w takim przypadku jak Twój najlepiej ściągnąć elektryka w pierwszej kolejności.Wczoraj zainstalowałem gen3. Uruchomiła się, ustawiłem przez wifi 16A.
Wydawało się ze wszystko jest OK. Podłączyłem auto, zaczęło się ładować ale po chwili zaczęło przerywać i wyrzucało komunikat ze za duże napięcie ładowania. Chwile później wywaliło różnicowkę w rozdzielni i od tej pory wywala nawet jak Type 2 jest odłączone.
czy wall conector mógł się zepsuć? Ewentualnie czy jest jakiś reset?
Jakieś tam dane z TWC można wyciągnąć. Patrz https://github.com/bassmaster187/TeslaLogger/blob/master/wallbox.mdW sumie po co ten Wall Charger łączy się z domowym Wi-Fi jak nie można się do niego połączyć?
(...)
Dla mnie byłaby ciekawa informacja jakby TWC zliczał wykorzystane kWh na ładowanie auto, to by mi dało dokładną informacje ile oszczędzam dzięki ładowaniu auto w domu z PV.
Przestała migać i swieci na zielono. Jak przełącza się na widok mocy i jak się nią steruje?Nie wiem ile to jest 62km/h przelacz na moc ladowania.
Miganie zielonej sygnalizuje aktywnosc wifi wallboxa.
Wyglada wszystko ok.
Dzięki za pomoc. Zmieniłem w aucie na widok mocy i w appce amperami można regulować.Przelacz w aucie … w sumie nie wiem czy sie da w aplikacji.
Starowac sie niczym nie da, ewentualnie na stale mozesz wybrac maksymalna moc ladowania.
Ale nie zmienia sie szybkosc ladowania na kW.W aplikacji tak samo jak w aucie - naciskasz wartość obok baterii.