electricar
Zadomawiam się
moje stoi pod chmurka, było -23. Podgrzewanie sie właczyło i ciagło 3,4 kw. ale po 15 min jazdy za wiele nie pomogło, baterii było ok 23 %. Obecnie juz ładuje 3.1 kw. Spadło z 5 kw.
No to juz wiesz czemu. Nie stosujesz sie do instrukcji. Przy 23% baterii ogrzewanie wlaczylo sie pewnie tylko na chwile 3% i jak doszlo do 20% baterii to wylaczylo zeby nie obnizyc zbyt bardzo poziomu i nie znoszczyc akumulatora.moje stoi pod chmurka, było -23. Podgrzewanie sie właczyło i ciagło 3,4 kw. ale po 15 min jazdy za wiele nie pomogło, baterii było ok 23 %. Obecnie juz ładuje 3.1 kw. Spadło z 5 kw.
Kluczowe pytanie jest takie, czy obcina moc ZAWSZE, czy obcina moc, ale TYLKO w przypadku niedoładowanej i zamarzniętej baterii...cały czas było właczone podgrzewanie baterii i sie nie wyłaczyło. Uroki mrozów ze obcina moc,
Dieslu? Przy -20? W moim bezpośrednim sąsiedztwie dzisiaj trzy diesle uziemione. A do szybkiej jazdy do szpitala służą karetki.
Jeśli przy podzielonym ekranie klikniesz na ikonkę aktywnej apki do nawigacji, wyświetli Ci się mapa na całym ekranie.Panowie, może i trywialne pytanie ale nie mogę na szybko znaleźć odpowiedzi. W ustawieniach samochodu mogę ustawić wyświetlanie Android Auto na całym ekranie ale samo AA dzieli ekran na mapę i multimedia. O ile pamiętam na początku mogło wyświetlać samą mapę na całości - da się wyłączyć ekranik multimediów gdzieś w opcjach?
Ktoś kto zaprojektował te UI powinien dostać karnego ku...a . Rzeczywiście trzeba było wrócić do trybu podzielonego, kliknąć na mapę aby zajęła całość AA (przy wyłączonym trybie dzielenia takie rozszerzanie nie działa) a następnie ponownie wyłączyć tryb dzielenia ekranu żeby zniknęły informacje z samochodu. Teraz mapa już włącza się na pełnym ekranie, pewnie do następnej aktualizacji oprogramowania. Dzięki za sugestię.Jeśli przy podzielonym ekranie klikniesz na ikonkę aktywnej apki do nawigacji, wyświetli Ci się mapa na całym ekranie.
Też miałem ten komunikat w kwietniu. Pierwszy raz od dwóch lat.View attachment 18152
Zobaczcie jaka bzdura, miałem dość intensywny dzień jazdy ev, czasami sprawdzałem przez apke jaki jest status ładowania. Ale na pewno nie jakoś często. Wieczorem taki limit wyskoczył i nic nie da się zrobić zdalnie, nawet sprawdzić poziom Aku czy zatrzymać ładowanie.
Pierwszy raz coś takiego przez prawie 2 lata. Na pewno innych aplikacji nie używałem.
Od północy limit zniknął.