Jak wiadomo nie jestem klientem na SUVy, ale zadziwia mnie, jak mało jest tutaj zachwytów nad Juniperem. Przecież przednia kamera to fajny update, a podwójne wszystkie szyby, czy frunk z rozwiązaniem z forda pumy (odpływ wody) to rewelacja.
Tej dźwigni (seryjnej!) kierunkowskazów to niesamowicie zazdroszczę przyszłym posiadaczom Y.
Przednia kamera to fajny update... tylko, że mają ją już od dawna wszystkie inne samochody oprócz Tesli. Podwójne szyby to już były w starym Y, chociaż teraz mają niby być jakieś lepsze "akustyczne". Odpływ wody z frunka (jeśli jest), to też raczej ludzie na to patrzą jak na kamerkę przednią, z nastawieniem "No wreszcie to dodali", a nie "Wow, jaka innowacja".
Z tą dźwignią, to nie wiem czy może nie wyłapałem sarkazmu, ale jeśli zazdrościmy komuś w samochodzie dźwigni kierunkowskazów, to już wiedz, że coś się dzieje
Tak naprawdę myślę, że wielu jest sceptycznie nastawionych do obiecanek Elmo i czekają na testy, bo większość obiecywanych usprawnień i to tych najważniejszych, jest niewidoczna na zdjęciach. Nie zobaczymy na zdjęciu lepszego zawieszenia czy wyciszenia, nawet nie zobaczymy zoptymalizowanego zużycia (mimo, że to tylko kilka procent). To ktoś musi przetestować dopiero na fabrycznym egzemplarzu.