p0li
Pionier e-mobilności
kraj jako obiekt na mapie podoba mi się i chciałbym wrócić (stoi puste mieszkanie w wawie) ale z dnia na dzień patrzą co się tam wyprawia tracę nadziejęI najciekawsze że widzę iż wiele osób którym tak się PL nie podobała i wyjechali (np UK stronk!), teraz wracają z podkulonymi ogonami, bo nigdzie nie są u siebie i wcześniej czy później obcy im to wypomną. Czego Tobie nie życzę ale bądź na to gotowy: i nie pomoże Ci tłumaczenie że wstyd Ci być Polakiem i w duszy jesteś Niemcem. Nie jesteś.
z UK bzdurny przykład bo 90% ludzi którzy tam wyjechali to raczej mało wykwalifikowany personel - wracają bo taki angielski PIS tłukł brytyjczykom do głowy że polacy zabierają im miejsca pracy - no to teraz mają wolne miejsca, zwłąszcza kierowców czy w usługach
nie wstyd mi być Polakiem i nie czuję się Niemcem - wstyd mi za to jak jest postrzegana Polska za granicą częściowo przez to jak są postrzegani Polacy za granicą a częściowo za to co rząd wyczynia z naszym krajem
a co do twojej pracy pasji itd - fajnie że ci się udało bo jako pilot jednak odstajesz wypłatą od średniej - ciekawe czy tak samo byś gadał jakbyś (jak mój teść) po 40 latach pracy z pasją dostał 289zł emerytury