Moje wrażenia z jazdy próbnej

JM&JM

Posiadacz elektryka
Cieszę się bardzo, marzenia się spełniają. Liczę, że nie trafię na niedziałające ładowarki i nie będziecie się ze mnie śmiać, jak z Chajzera.
Gratulacje :) Będzie Pan zadowolony :)

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Referral jednak pojawił się w tym pdf z zamówieniem, więc teraz czekam aż moja tesla dopłynie do Kopru/Zielonki :)
Ale się cieszę. Dla mnie Model 3 LR RWD to jest wyjątkowy wóz na tle całej motoryzacji. Każdy patrzy na coś innego, nie chcę otwierać dyskusji ani nikomu nie wmawiać, że ma coś gorszego. Sam cieszę się niesamowicie.

cwireq

Posiadacz elektryka
Referral jednak pojawił się w tym pdf z zamówieniem, więc teraz czekam aż moja tesla dopłynie do Kopru/Zielonki :)
Ale się cieszę. Dla mnie Model 3 LR RWD to jest wyjątkowy wóz na tle całej motoryzacji. Każdy patrzy na coś innego, nie chcę otwierać dyskusji ani nikomu nie wmawiać, że ma coś gorszego. Sam cieszę się niesamowicie.
Dobry wybór będziesz zadowolony. TM3 to następne moje marzenie po TMY :)

codingbrah

Zadomawiam się
Dzięki,

niestety referal jest niby ale ceny nie zmienił. Niech to rozwiążą, albo będziemy dalej rzeźbić.
Ooo, właśnie walcze z tym samym problemem, iż przy Tesli Model 3 z Inventory nie uwzględnia rabatu - przy każdym innym modelu nie ma tego problemu + nie występuje on również w przypadku Modelu 3 po zmianie regionu.

Daj znać jak coś się dowiesz na ten temat 🫡

+ gratulacje zakupu 🙌

Wojtek Wawa

Ooo, właśnie walcze z tym samym problemem, iż przy Tesli Model 3 z Inventory nie uwzględnia rabatu - przy każdym innym modelu nie ma tego problemu + nie występuje on również w przypadku Modelu 3 po zmianie regionu.

Daj znać jak coś się dowiesz na ten temat 🫡

+ gratulacje zakupu 🙌
Spokojnie, ważne żeby świecił się zielony ptaszek "uwzględniono referral", cena do końca pozostawała niewzruszona, nawet gdy płaciłem 1200 zł zaliczki. Dopiero po tym przyszedł email z pdfem i w nim już cena była poprawna. Jest błąd systemu, ciekawe ile osób od tego się odbiło i nie zadzwoniło.
Warto mieć otwartą zakładkę z referralem, ale to pewnie już i tak miałeś.

A ja to zawsze coś mam z tym zamawianiem tesli.
1. czy żona da radę tak dużym autem jeździć (ciągle nie wiadomo, ale przynajmniej będzie próba)
2. czy będzie LR RWD, bo RWD może zimą Warszawa-Kraków 99% ekspresówką nie dać rady 120 kmh (już jest)
3. czy tesla rozwiąże poważną wtopę z komputerem (raczej tak)
4. czy można zamówić już rocznik 2025 (można od soboty, jak się dobrze zagada)

Każda z tych rzeczy rozwiązana, a na dziś dzień nie wiem czy za około miesiąc odbiorę. Dlaczego? Bo okazało się, że już dziś (max 5 dni) chcą wpłatę całości. A ja zliczone odsetki będę miał 1 lutego, szkoda tracić te tysiące złotych. Pan od dostaw mnie pocieszał, że będzie dobrze, ale chcę rocznik 2025 w tej i tylko tej konfiguracji. Najwyżej poczekam, jak nomen omen chciałem, do marca, aż wyprodukują kolejną, bo nie było sensu dziś przypisać mi VINa.

Last edited:

nabrU

Moderator
Każda z tych rzeczy rozwiązana, a na dziś dzień nie wiem czy za około miesiąc odbiorę. Dlaczego? Bo okazało się, że już dziś (max 5 dni) chcą wpłatę całości. A ja zliczone odsetki będę miał 1 lutego, szkoda tracić te tysiące złotych. Pan od dostaw mnie pocieszał, że będzie dobrze, ale chcę rocznik 2025 w tej i tylko tej konfiguracji. Najwyżej poczekam, jak nomen omen chciałem, do marca, aż wyprodukują kolejną, bo nie było sensu dziś przypisać mi VINa.

Widzisz, jesteś kolejnym co odkrywa jak inna jest Tesla ;).
Kasę to trzeba mieć prawie zaraz, bo Ci powiedzą, że np. odbiór za tydzień a jak nie to do następnej dostawy.

Wojtek Wawa

Widzisz, jesteś kolejnym co odkrywa jak inna jest Tesla ;).
Kasę to trzeba mieć prawie zaraz, bo Ci powiedzą, że np. odbiór za tydzień a jak nie to do następnej dostawy.
Ale odbiór mojego egzemplarza to koniec lutego (dopiero co go wyprodukowali w Szanghaju), nie wpadłem, że kasa ma być na jutro...

Tak, jak o tym powiedziałem starszemy bratu (którego inność tesli w 2021 odrzuciła i kupił inny samochód nie mogąc doczekać się kontaktu), to nie mógł uwierzyć, bo brzmi jak scam. W sumie ja też nie :)
Przecież te 214k zł wpłacone ponad miesiąc przed odbiorem to około 1000 zł na odsetkach.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022