Moje wrażenia

?!
Jest ich bardzo dużo, niektóre mnie bardzo zaskoczyły (na przykład Nitra). Chciałbym mieć takie w PL
Nie wiem, może ja nie umiem jeszcze znajdować ich.
W okolicach Rochaczy, jedna 50 po drodze
i to samo w okolicy Tatrzeńskiej Łomnicy, 2x 50 w hotelu. Czyli żeby podładować pół baterii godzina.
1736199632519.png
1736199733470.png

vwir

Pionier e-mobilności
W Popradzie (15km od Tatrzańskiej Łomnicy) masz kilka różnych szybkich ładowarek, do 300kW. Niedaleko Rohacy masz Liptowski Mikułasz z 200kW. Nie wszystko będziesz miał po drodze z PL ale to nie znaczy że w SK nie ma szybkich ładowarek…

Najnowszy news jest taki, że najprawdopodobniej w temp <0 auto rezerwuje 10% soc. Efekt jest taki że masz 10% i zasięg 0.

Póki co nikt nie zszedł z jazdą poniżej 10% w ujemną temp więc nie wiadomo jak się auto zachowa. Mi zasięg spadł do zera 300m od domu przy 10% i normalnie dojechałem na 0km, chodź żółw się odpalił na ok14%

W temperaturze dodatniej normalnie jest zasięg do ostatniego procenta i zszedłem do 2% bez problemu a żółw zaświecił się na 4% (ale nie przeszkadzało to jechać 150).

Nie wiadomo też ja się auto zachowa jak będzie np 6% i wtedy temperatura spadnie <0

W dokumentacji nic nie ma, a support odsyła do serwisu podzielając empatycznie że to niepokojące.

Darski

Q6 e-tron
Cześć, pisałeś w pierwszym poście, że nie możesz podpiąć cyfrowego kluczyka, w końcu Ci się udało? Jak tego dokonałeś? Moja aplikacja twierdzi że telefon jest zgodny ale usługa wysłała nieprawidłową odpowiedź. W samochodzie jak kliknę ikonę z kluczykiem to mam komunikat żeby najpierw skonfigurować w urządzeniu. Za cholerę nie potrafię tego przebrnąć.

Cześć, pisałeś w pierwszym poście, że nie możesz podpiąć cyfrowego kluczyka, w końcu Ci się udało? Jak tego dokonałeś? Moja aplikacja twierdzi że telefon jest zgodny ale usługa wysłała nieprawidłową odpowiedź. W samochodzie jak kliknę ikonę z kluczykiem to mam komunikat żeby najpierw skonfigurować w urządzeniu. Za cholerę nie potrafię tego przebrnąć.
Udało się.
Czy masz w aucie, w momencie robienia tego, że nie jesteś głównym użytkownikiem? Jak dobrze pamiętam na dole był taki napis.

PS. Android?

Darski

Q6 e-tron
Udało się.
Czy masz w aucie, w momencie robienia tego, że nie jesteś głównym użytkownikiem? Jak dobrze pamiętam na dole był taki napis.

PS. Android?
Android, nie mam, mam tylko zeby na telefonie najpierw ogarnac, z reszta jestem głównym - jedynym na razie.

Android, nie mam, mam tylko zeby na telefonie najpierw ogarnac, z reszta jestem głównym - jedynym na razie.
Dlatego pytam o to czy tam na dole nie ma czegoś takiego, bo ja miałem - że jestem głównym, ale jednak w tym konkretnie miejscu było coś takiego, że trzeba ustawić główne urządzenie czy coś w tym stylu i potrzebny był telefon do kierownika serwisu - i ogarnął zdalnie w 3 minuty. Bardzo podobnie brzmi Twój opis.

PS Na androidzie słabo to działa. Nie działa w kluczu UWB i musisz odblokowywać/blokować auto z telefonu i wkładać go do podstawki żeby ruszyć. Niewygodne

Darski

Q6 e-tron
Dlatego pytam o to czy tam na dole nie ma czegoś takiego, bo ja miałem - że jestem głównym, ale jednak w tym konkretnie miejscu było coś takiego, że trzeba ustawić główne urządzenie czy coś w tym stylu i potrzebny był telefon do kierownika serwisu - i ogarnął zdalnie w 3 minuty. Bardzo podobnie brzmi Twój opis.

PS Na androidzie słabo to działa. Nie działa w kluczu UWB i musisz odblokowywać/blokować auto z telefonu i wkładać go do podstawki żeby ruszyć. Niewygodne
Mam serwis w piątek, to może to ogarniemy z "kierownikiem" ;)